42 ideeën voor een koolhydraatarme borrelplank

Deel met vrienden en familie

Een koolhydraatarme borrelplank hoeft echt niet alleen te bestaan uit stukjes komkommer en tomaatjes. Wij hebben maar liefst 42 ideeën voor een heerlijke koolhydraatarme borrelplank verzameld. Vlees, vis, kaas en vega: het kan allemaal. Combineer wat zoetige en zoutige hapjes en wissel zachte en meer crunchy snacks af voor de lekkerste borrelplank. Vergeet ook de kleuren niet, want het oog wil ook wat!

Het koolhydraatarm maken van een borrelplank is helemaal niet zo moeilijk. Je kunt gaan voor (bijna) kant-en-klare snacks uit de supermarkt, of je steekt zelf de handen wat meer uit de mouwen in de keuken. We hebben de snacks in elke categorie oplopend gesorteerd op de hoeveelheid werk die er in zit.

42 ideeën voor een koolhydraatarme borrelplank

Koolhydraatarme snacks van groenten

Groenten vormen bij mij altijd een belangrijk onderdeel van een borrelplank. De combinatie van frisheid en knapperigheid zorgen voor een aangename afwisseling van de rest van de snacks op de plank:

Koolhydraatarme hapjes met vlees

Vlees doet het altijd goed. De voorbeelden van de gehaktballetjes zijn met rundergehakt, maar je kunt ook goed kip- of varkensgehakt gebruiken.

Vis hapjes

Dips voor op je koolhydraatarme borrelplank

Een heerlijke dip kan niet ontbreken op een borrelplank en dus ook niet op een koolhydraatarme borrelplank. Ook al heb je dan geen toastjes of stukjes stokbrood, je kunt ook heel goed dippen met je groente, stukjes kip en bijvoorbeeld gehaktballetjes!

Overige koolhydraatarme snacks

Is er nog meer? Jazeker, wat dacht je van:

  • Blokjes kaas
  • Franse kaasjes
  • Gekookte eieren
  • Gevulde eieren
  • Nootjes, zoals amandel, pistache, pecan, walnoten, macadamia, cashew, pinda’s

Genoeg inspiratie dus voor jouw koolhydraatarme borrelplank! Mix en match en stel een mooie plank samen! Let wel op, mocht je er ook een borrel bij willen: alcohol bevat natuurlijk (of helaas) ook koolhydraten!

Pin deze 42 ideeën voor een Koolhydraatarme borrelplank!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koolhydraatarme borrelplank

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close