Vietnamese Loempia Taart

Deel met vrienden en familie

Vietnamese Loempia Taart heeft al het lekkers van de bekende snack, maar is een stuk minder werk om te maken. Met de onmiskenbare smaken van de Vietnamese keuken, zal elke hap je meenemen op een culinaire reis naar Zuidoost-Azië. Serveer je loempia-taart met jouw favoriete hotsauce. Of je nu houdt van pittig, zoete chili of een milde smaak: de keuze is geheel aan jou! Eén ding is zeker: deze Vietnamese Loempia Taart ga je nog veel vaker maken! 

Vietnamese Loempia Taart met simpele salade

Vietnamese Loempia Taart

Na het maken van mijn bananenloempia’s had ik nog flink wat vellen loempiadeeg over. Tuurlijk kon ik heerlijke Vietnamese springrolls maken, maar eigenlijk had ik niet zoveel zin om weer te frituren en nog minder zin om loempia’s te rollen. Een loempiataart leek mij de ideale oplossing. Gewoon alles wat je ook met een loempia zou doen, maar dan in een vorm uit de oven. Makkelijk en snel, precies waar je soms behoefte aan hebt. 

Ik dacht trouwens dat ik de eerste zou zijn met dit geweldige idee, maar het blijkt zelfs al een verspakket te zijn bij de Jumbo (!). Net even wat minder lekker natuurlijk ;).

Vietnamese Loempia Taart

Vietnamese Loempia Taart heeft al het lekkers van de bekende snack, maar is een stuk minder werk om te maken. Met de onmiskenbare smaken van de Vietnamese keuken, zal elke hap je meenemen op een culinaire reis naar Zuidoost-Azië. Serveer je loempia-taart met jouw favoriete hotsauce. Of je nu houdt van pittig, zoete chili of een milde smaak: de keuze is geheel aan jou! Eén ding is zeker: deze Vietnamese Loempia Taart ga je nog veel vaker maken! 
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 6-10 loempiavellen
  • 100 gr rijstvermicelli
  • 500 gr kipgehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 stuks lente-ui fijngesneden
  • 150 gr wortel geraspt of julienne gesneden
  • 150 gr witte kool fijngesneden
  • 1 snuf zout
  • 1 theelepel witte peper of meer naar smaak
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 2 eieren
  • olie
  • nigellazaad optioneel
  • grof zout optioneel

Instructies

  • Haal je loempiavellen uit de vriezer en laat ze ontdooien. Bedek ze met een vochtige theedoek, zodat ze niet uitdrogen.
    6-10 loempiavellen
  • Meng je kipgehakt met de sojasaus, knoflook, rijstazijn, witte peper, zout en suiker, zodat dit kan marineren.
    500 gr kipgehakt, 3 teentjes knoflook, 1 snuf zout, 1 theelepel witte peper, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel sojasaus, 2 theelepels rijstazijn
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Bereid de rijstvermicelli zoals aangegeven op de verpakking. Spoel na met koud water en knip in korte stukjes van ongeveer 2 à 3 centimeter. Laat echt goed uitlekken en dep eventueel een beetje droog met keukenrol.
    100 gr rijstvermicelli
  • Bak de kip gaar en voeg de lente-ui, kool en wortel toe. Bak dit een minuut mee. Proef even en breng eventueel extra op smaak met witte peper en zout. Haal van de warmtebron en schep de vermicelli er doorheen.
    2 stuks lente-ui, 150 gr wortel, 150 gr witte kool
  • Klop de eieren los.
    2 eieren
  • Vet je vorm goed in met olie. Leg in het midden je eerste vel. Daarna nog vier vellen die je er voor de helft in legt en de rest over de rand laat hangen, zodat alle randen bedekt zijn.
    olie
  • Schep de vulling erin en verdeel goed over de bodem. Verdeel de eieren er overheen.
  • Vouw dicht en leg er nog 1 à 2 vellen bovenop. Ik laat het express een beetje gerimpeld, zodat je lekker veel knapperige randjes krijgt.
  • Smeer in met een dunne laag olie en bestrooi eventueel met wat nigellazaadjes en nog wat grof zout.
    nigellazaad, grof zout
  • Bak in het midden van de oven 40-50 minuten tot de randjes mooi goudbruin zijn.

Notities

Ik serveer de loempiataart met een simpele salade van wortel en komkommer, die ik op smaak heb gebracht met rijstazijn, sojasaus, sesamolie en veel verse koriander en munt!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Vietnamees
Trefwoord: loempia

Pin deze Vietnamese Loempia Taart!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Vietnamese Loempia Taart

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close