Vietnamese loempia’s met kip zijn een feest om te eten. Heerlijk knapperig met een sappige vulling van kip, dunne noedels en wortel. Uiteraard op smaak gebracht met smaken die kenmerkend zijn voor de Vietnamese keuken. Vulling maken, af laten koelen, vullen, rollen en bakken maar! Heerlijke verse loempia’s, klaar om te dippen in je favoriete saus. Ga je voor pittige hot sauce, zoete chili of laat je ze lekker neutraal?
Vietnamese loempia met gebakken vulling
Traditioneel gezien worden Vietnamese loempia’s gevuld met een mengsel met varkensgehakt. Dit is rauw en wordt tijdens het frituren gaar. Aangezien wij deze keer aan de slag gaan met kip bak ik het toch liever even van tevoren. Dit maakt het rollen wel wat moeilijker, maar zelf vind ik dat minder erg dan net niet gare kip. Mocht je flink ervaren zijn met frituren, dan kun je de kip ook rauw laten!
Loempia’s rollen
Er zijn verschillende manieren om loempia’s te vullen. Geen methode is de beste methode, het is maar net wat je gewend bent of wat je voorkeur heeft. In het recept heb ik video’s toegevoegd van twee methodes. Een paar tips die handig zijn bij elke methode:
- Bedek je overige loempiavellen met een vochtige theedoek; dit zorgt ervoor dat ze niet uitdrogen en scheuren.
- Bedek ook je gevouwen loempia’s om dezelfde reden.
- Zorg dat je vel glad gestreken is, zonder kreukels.
- Laat je vulling goed afkoelen voor je gaat rollen.
- Niet te veel vulling, twee lepels is vaak al genoeg.