Vietnamese Pizza

Deel met vrienden en familie

Deze Vietnamese Pizza is een super knapperige pizza met rijstpapier als bodem. Dit Vietnamese streetfood gerecht, Bánh Tráng Nướng, maak je gemakkelijk binnen 5 minuten helemaal zelf. Lekker voor de lunch, maar ook heel erg leuk als knapperige snack.

Vietnamese Pizza

Deze super populaire Vietnamese streetfood-snack is heel makkelijk zelf thuis te bereiden. Anders dan een Italiaanse pizza, is dit echt meer het formaat van een snack of lunch, dan van een avond maaltijd; tenzij je er natuurlijk een hele hoop maakt.

Vietnamese pizza wordt traditioneel gegrild op houtskool. Thuis bak je het net zo lekker in een koekenpan op het fornuis. Het velletje rijstpapier gaat zo de pan in, je hebt geen olie, boter of ander soort vet nodig. Als je je een beetje inhoudt met mayonaise en toppings, is het ook nog eens een gezonde snack!

Vietnamese pizza van rijstpapier
Vietnamees rijstpapier

Gebakken rijstpapier met toppings

Vietnamese pizza is dus eigenlijk een pizza met een bodem van rijstpapier. Doordat we rijstpapier gebruiken is deze snack koolhydraatarm. In Vietnam vind je allerlei soorten toppings. Vaak zit er ei op en dan in de vorm van een kwartelei. Die zijn in Nederland niet super makkelijk te verkrijgen, maar een half kippen ei werkt ook prima.

Experimenteer zeker tot je je favoriete combinatie van toppings hebt gevonden. Zelf ben ik bijvoorbeeld gek op tonijn of stukjes gerookte kip. Let wel op dat je de laag met toppings niet te dik maakt, dan heb je de kans dat je rijstpapier zompig wordt. 

Vietnamese Pizza

Deze Vietnamese Pizza is een super knapperige pizza met rijstpapier als bodem. Dit Vietnamese streetfood gerecht, Bánh Tráng Nướng, maak je gemakkelijk binnen 5 minuten helemaal zelf. Lekker voor de lunch, maar ook heel erg leuk als knapperige snack.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 2 vellen rijstpapier
  • 1 ei
  • 1 lente-ui
  • 1 handje kaas geraspt
  • 10 kleine plakjes worst bijvoorbeeld salami
  • Sriracha
  • Kewpie mayonaise

Instructies

  • Klop je ei los, snijd je lente-ui in ringetjes en zet de andere ingrediënten klaar.
    1 ei, 1 lente-ui
  • Leg één vel rijstpapier in de koekenpan en verwarm op middelhoog vuur.
    2 vellen rijstpapier
  • Verdeel de helft van je ei over je rijstpapier. Probeer het een beetje naar de randen te verspreiden.
    1 ei
  • Verdeel de helft van de lente-ui, worst en geraspte kaas over je Vietnamese pizza en bak tot deze knapperig is. Vouw eventueel dubbel als je meer voor een tacovorm gaat.
    1 handje kaas, 10 kleine plakjes worst, 1 lente-ui
  • Serveer met Kewpie mayonaise en Sriracha.
    Sriracha, Kewpie mayonaise
Auteur: Mariska
calorieën: 146kcal
Gang: Appetizer, hapje, lunch, Snack
Keuken: fushion, Vietnamees
Trefwoord: pizza, rijstpapier, sriracha, streetfood

Nutrition

Calorieën: 146kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 6g | Fat: 8g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 17mg | Sodium: 587mg | Potassium: 105mg | Fiber: 1g | Sugar: 0.2g | Vitamin A: 71IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Pin deze Vietnamese Pizza!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Vietnamese rijstpapier pizza

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close