Heb je ooit zo’n prachtige, doorschijnende rol van rijstpapier gezien, gevuld met verse groenten, garnalen en noedels? Dat is een Vietnamese Summer Roll! In tegenstelling tot ‘gewone’ loempia’s, worden deze rollen niet gefrituurd en zijn ze gevuld met gezonde en lichte ingrediënten. Het resultaat? Een smaakvolle en kleurrijke traktatie, die perfect is voor warme zomerdagen (maar stiekem voor elke dag).
Vietnamese Summer Rolls
Vietnamese Summer Rolls zijn niet alleen super lekker en gezond, ze zijn ook heel makkelijk te maken. Je kunt ze vullen met je favoriete ingrediënten, zoals kip, tofu of zelfs spam, veel verse knapperige groente en ze serveren met een verrukkelijke dipsaus. We geven je een basisrecept dat je zelf naar eigen wens kunt aanpassen.
Het is de perfecte snack, voorgerecht of zelfs maaltijd voor iedereen die van vers, licht en lekker eten houdt, zoals je van de Vietnamse keuken gewend bent. Dus waar wacht je nog op? Pak wat rijstpapier, ga los met je favoriete vulling en maak je eigen Vietnamese Summer Rolls!
Een goed mes is goud waard
Vaak hoor ik dat mensen het veel werk vinden om zelf groente te snijden. Ik krijg rillingen als ik mensen zie aanmodderen met een bot aardappelschilmesje. Niet zo gek dat het dan lang duurt. Met een stel goede keukenmessen en vooral een goed koksmes ben je veel sneller klaar.
Lang heb ik getwijfeld over de aanschaf van een Japans mes, maar de aankoop steeds uitgesteld. Het is toch een flinke uitgave en er was weinig informatie te vinden in het Nederlands, die bij mijn stijl past. Ik kom dan toch snel uit op sites voor mannen, met barbecue’s, grote lappen vlees en leren schorten. Nu ik mijn mes heb, wil ik nooit meer zonder. Het is nog zoveel beter dan mijn huidige messen.
Toen ik voor de samenwerking met Knivesandtools een mes mocht uitzoeken, wist ik meteen dat het een Japans mes moest worden, een Nakiri om precies te zijn. Dit mes is speciaal ontworpen voor het hakken en snijden van groenten en kruiden. Het heeft een dun en recht lemmet, waardoor je preciezer en sneller kunt snijden dan met andere messen. Bovendien zorgt de vorm ervoor dat je minder kracht hoeft te zetten, wat vermoeidheid voorkomt en het gebruik van het mes comfortabeler maakt. Handig als je veel groente fijn wilt snijden, zoals bij deze Vietnamese Summer Rolls.
Een goed mes is niet alleen goud waard, omdat het ervoor zorgt dat je beter kunt snijden, het maakt het koken een stuk leuker en op den duur kun je er zelfs geld mee besparen. Met een goed mes kun je zo snel én secuur snijden, dat je geen voorgesneden groente meer hoeft te kopen. Deze voorgesneden zakjes zijn niet alleen veel duurder, ze zijn ook een stuk minder lang houdbaar en minder duurzaam. Veel vrienden en familie heb ik mijn mes al laten testen en iedereen is enthousiast over hoe makkelijk je ermee snijdt.
Pin deze Vietnamese Summer Rolls
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met knivesandtools.nl