Dit recept geeft echt een heerlijk korstje aan je vis. Het is een soort van luxe visstick! En dan wel zo lekker dat je er geen sausje bij nodig hebt. Een visje hoeft immers niet altijd te zwemmen. De vis gaat zo in de oven. Lekker licht en luchtig.
Van de week kocht ik echt een heel mooi stukje kabeljauw bij de visboer. In eerste instantie wilde ik die avond taco’s met vis maken, maar vond dit toch wel een beetje zonde van de kabeljauw. Het liefst in de oven gebakken, want dat scheelt weer vet. Alleen maar kabeljauw is wel lekker, maar ook wel saai.. dan wil je toch al snel een lekker sausje erbij. Met een botersausje erbij had ik net zo goed de vis in de boter kunnen bakken… Ik had wel eens vis uit de oven gehad met een paneermeel korstje. Dat moest ik zelf beter kunnen en dan met brood in plaats van paneermeel, want dat had ik niet in huis.
Dit recept is super aanpasbaar. Je kan bijvoorbeeld het wit-brood inwisselen voor desem/glutenvrij brood of andere kruiden gebruiken. En ik denk dat dit korstje op een stuk zalm ook heel erg lekker zal zijn. Ben je meer in een tropische stemming ga dan voor een vis met een kokoskorst.
Dit maak ik zelf ook! Echt bijna identiek naar hoe ik het doe. Wauw. Haha.
Dan kan ik wel met zekerheid zeggen: Lekkerrrr!
Toevallig :D! Ik zou ook eigenlijk niet zo snel kunnen bedenken hoe je het anders zou moeten doen 😀
Zelf ben ik niet zo voor vis, maar dit ziet er best goed uit!
Ik denk dat je dit korstje ook heel lekker op een stukje kip kan maken.
Altijd lekker zo’n knapperig korstje op de vis.