Vis met een knapperig korstje

Vis met knapperig korstje

Dit recept geeft echt een heerlijk korstje aan je vis. Het is een soort van luxe visstick! En dan wel zo lekker dat je er geen sausje bij nodig hebt. Een visje hoeft immers niet altijd te zwemmen. De vis gaat zo in de oven. Lekker licht en luchtig.

Van de week kocht ik echt een heel mooi stukje kabeljauw bij de visboer. In eerste instantie wilde ik die avond taco’s met vis maken, maar vond dit toch wel een beetje zonde van de kabeljauw. Het liefst in de oven gebakken, want dat scheelt weer vet. Alleen maar kabeljauw is wel lekker, maar ook wel saai.. dan wil je toch al snel een lekker sausje erbij. Met een botersausje erbij had ik net zo goed de vis in de boter kunnen bakken… Ik had wel eens vis uit de oven gehad met een paneermeel korstje. Dat moest ik zelf beter kunnen en dan met brood in plaats van paneermeel, want dat had ik niet in huis.

Dit recept is super aanpasbaar.  Je kan bijvoorbeeld het wit-brood inwisselen voor desem/glutenvrij brood of andere kruiden gebruiken.  En ik denk dat dit korstje op een stuk zalm ook heel erg lekker zal zijn.

Benodigdheden Vis met een knapperig korstje
4 stukjes Kabeljauw
2 witte Boterhammen
15 gram Parmezaanse Kaas
7/8 takjes platte Peterselie

Bereiding Vis met een knapperig korstje

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Verwijder de korstje van de boterhammen en snijd ze in stukken. Maal deze in je foodprocessor of hakmolen fijn tot je een soort van kruimel krijgt.
  3. Pluk de blaadjes van de peterselie en rasp je Parmezaanse kaas en voeg dit samen aan je kruimels toe. Maal het nogmaals.
  4. Dep je vis goed droog met een stukje papier en breng ze op smaak met wat zout en peper. Houd er rekening mee dat de Parmezaanse kaas ook zoutig is.
  5. Druk voorzichtig de mix op de vis. Je mag best de korst stevig aan drukken, maar plet het arme visje niet ;). Herhaal dit proces totdat er een laagje goed blijft zitten.
  6. Plaats je vis op een bakpapier in de oven totdat het korstje goudbruin is en de vis gaar. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot en dik je vis is, maar het zal ongeveer  15 á 20 minuten duren.

Voor wat extra crunch aan je korst zou je bij stap 3 ook nog een eetlepel gesmolten boter kunnen toevoegen aan je mix.

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *