Vitello Tonnato zonder mayonaise

Deel met vrienden en familie

Dit recept geeft je heerlijke vitello tonnato, zonder gebruik te maken van mayonaise. Maak dit klassieke Italiaanse gerecht met dun gesneden kalfsvlees en tonijnsaus thuis in een handomdraai.

Vitello tonnatto

Vitello Tonnato zonder mayonaise klinkt misschien vreemd; zeker in Nederland zie je dat er vaak mayonaise wordt gebruikt. Zelf kwam ik een recept tegen met ei en dat vind ik zelf het lekkerst. Wil je toch mayo gebruiken, maak deze dan het liefste zelf mayonaise of ga voor een mayonaise zonder suiker.

Kalfsvlees of Kalkoen

Vitello tonnato wordt normaal gesproken gemaakt met gebraden kalfsvlees. Wie geen tijd heeft om zelf aan de slag te gaan met een stuk kalfsvlees kan ook heel goed kalfsfricandeau gebruiken. Toen ik laatst bij Pasta e Basta at, was het kalfsvlees vervangen door kalkoen. Stiekem is het dan natuurlijk geen vitello meer, maar tacchino.. Maar als jij dat niet verklapt, dan hou ik ook mijn mond dicht ;). Een ideaal gerecht voor Kerst, wanneer je kalkoen over hebt van de vorige dag. Wel proberen heel dun te snijden!

Tip: wil je net als ik gebruik maken van grote kappertjes (ook wel appelkappertjes genoemd), verwijder dan wel de steeltjes. Ik kwam er pas na het fotograferen achter dat die niet lekker zijn om te eten: ze hebben de structuur van kersensteeltjes.

Vitello tonnato zonder mayo

Vitello Tonnato

Dit recept geeft je heerlijke vitello tonnato, zonder gebruik te maken van mayonaise. Maak dit klassieke Italiaanse gerecht thuis in een handomdraai.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 150 gr fijn gesneden kalfsvlees, kalfsfricandeau of kalkoen
  • 1 blikje tonijn
  • 3-4 ansjovis visjes
  • 2 theelepels  citroensap
  • 1 ei hardgekookt 

Voor de garnering

  • kappertjes
  • goede olijfolie
  • vers gemalen peper

Instructies

  • Bekleed een bord mooi met plakjes vlees.
    150 gr fijn gesneden kalfsvlees, kalfsfricandeau of kalkoen
  • Pureer de tonijn en ansjovis, samen met het citroensap, hard gekookt ei en 1 eetlepel olijfolie, tot een gladde saus. Proef en voeg naar smaak peper en eventueel wat extra citroensap toe. Is je saus te dik? Voeg dan lepel voor lepel extra olijfolie toe. Niet teveel tegelijk, je wilt niet dat je tonnato te dun wordt.
    1 blikje tonijn, 3-4 ansjovis visjes, 2 theelepels  citroensap, 1 ei, goede olijfolie
  • Smeer de tonnato over het vlees en verdeel er wat kappertjes overheen.
  • Besprenkel met een paar druppels goede olijfolie en eventueel kappertjes en vers gemalen peper. Serveer met een partje citroen.
    kappertjes, vers gemalen peper
Auteur: Mariska
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: kalf, kerst, kerst voorgerecht, tonijn

Pin deze Vitello Tonnato zonder mayonaise!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Vitello Tonnato zonder mayonaise kerst pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close