Dit recept geeft je heerlijke vitello tonnato, zonder gebruik te maken van mayonaise. Maak dit klassieke Italiaanse gerecht met dun gesneden kalfsvlees en tonijnsaus thuis in een handomdraai.
Vitello tonnatto
Vitello Tonnato zonder mayonaise klinkt misschien vreemd; zeker in Nederland zie je dat er vaak mayonaise wordt gebruikt. Zelf kwam ik een recept tegen met ei en dat vind ik zelf het lekkerst. Wil je toch mayo gebruiken, maak deze dan het liefste zelf mayonaise of ga voor een mayonaise zonder suiker.
Kalfsvlees of Kalkoen
Vitello tonnato wordt normaal gesproken gemaakt met gebraden kalfsvlees. Wie geen tijd heeft om zelf aan de slag te gaan met een stuk kalfsvlees kan ook heel goed kalfsfricandeau gebruiken. Toen ik laatst bij Pasta e Basta at, was het kalfsvlees vervangen door kalkoen. Stiekem is het dan natuurlijk geen vitello meer, maar tacchino.. Maar als jij dat niet verklapt, dan hou ik ook mijn mond dicht ;). Een ideaal gerecht voor Kerst, wanneer je kalkoen over hebt van de vorige dag. Wel proberen heel dun te snijden!
Tip: wil je net als ik gebruik maken van grote kappertjes (ook wel appelkappertjes genoemd), verwijder dan wel de steeltjes. Ik kwam er pas na het fotograferen achter dat die niet lekker zijn om te eten: ze hebben de structuur van kersensteeltjes.
Pin deze Vitello Tonnato zonder mayonaise!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.