Vrolijke tropische rum cakejes

Tropische rum cakejes

Tropische rum cakejes! Waan jezelf even helemaal in de zomer, of het buiten nou mooi weer is of niet. Daar kunĀ je namelijk niet op blijven wachten šŸ˜‰


Deze cakejes zijn geĆÆnspireerd opĀ een rumcakeje dat ik ooit at in de tijd dat ik in Parijs werkte. Elke dag at ikĀ met mijnĀ Franse collega’s in de kantine. Ik zag een smakelijkeĀ cake staan en schoof hem op mijn dienblad. Een aantal collega’s volgde mijn voorbeeld. Ik nam een hapje en tot mijn grote verbazing zat er een flinke scheut rum in de cake.Ā Mijn Franse collega’s begrepen mijn verbazing niet; daar doen ze niet moeilijk over alcohol tijdens de lunch in de bedrijfskantine.

Voor deze cakejes gebruik ik bruine rum van goede kwaliteit. Mocht datĀ te heftig voor je zijn, dan kun je ook kiezen voor Malibu. Dit is voor de meeste mensen wat zachter, zoeter en toegankelijker. Zit er iemand tussen die helemaal niet zo gek is op rum? Ik kwam erachter dat ze met limoncello ook erg lekker zijn!

Simpele tropische rum cakejes

IngrediĆ«ntenĀ tropische rum cakejes

voor 12 rumcakejes
110 g bloem
0.25 theelepel kaneel
1 eetlepel maizena
1 theelepel bakpoeder (dus geen baking soda!!)
snufje zout

2 flinke eieren
125 g witte suiker
25 g donkerbruine suiker
60 ml ananassap
1 theelepel vanille extract

bakspray

Optionele extra’s
maraschino kersjes
geroosterde kokos
blaadjes munt
poedersuiker

Benodigdheden
muffin pan
12 glazen
1 prikker
zeef

BereidingĀ tropische rum cakejes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en spray je muffin pan goed in met bakspray. Als je het fijner vindt, kun je natuurlijk ook met boter werken.
  2. Plaats een zeef boven de kom en zeef hierboven de bloem, maizena, bakpoeder en het snufje zout. Roer allesĀ goed door elkaar.
  3. Mix in een andere kom de natte elementen: de eieren, vanille extract en ananassap met de bruine en witte suiker.
  4. Voeg beetje bij beetje de droge elementen bij de natte, tot het allemaal opgenomen is. Je hoeft niet hard te mixen, het hoeft alleen maar goed doorgeroerd te worden.
  5. Schep je muffin gaatjes vol met beslag en laat een randje van minimaal een halve centimeter onder de rand vrij.
  6. Bak de cakejes in 15 minuten gaar. Bij het insteken van een prikker moet dezeĀ er droog en schoon uit komen! Laat de cakejes goed afkoelen, voordat je ze uit hun vorm haalt.
  7. Prik in elk cakeje flink wat gaatjes met je prikker (dan neemt het de rum goed op!), plaats in een glas en schep er een eetlepel rum overheen.
  8. Maak af met wat geroosterde kokos, eenĀ maraschino kers en een blaadje munt. Voor de zoetekauwen kun je nog wat poedersuiker toevoegen.

Eet smakelijk!

Hebben jullie al zin in de zomer?

Geef een reactie

Close
Ā© Copyright Flying Foodie
Close