Warme appelcider | Ultiem herfstdrankje

Deel met vrienden en familie

Warme appelcider is wat mij betreft het ultieme herfstdrankje. Heerlijk warm en kruidig. Met dit recept maak je hem helemaal zelf. Met of zonder alcohol, de keuze is aan jou.

Dit recept is net zoals Glühwein makkelijk in grote hoeveelheden te maken. Maak het ook gerust een dag van tevoren. Laat de warme appelcider afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Zodra je hem nodig hebt, warm je het weer op.

Deze warme appelcider is vrij basic. Lekker makkelijk, weinig voor nodig. Mocht je toch iets meer willen uitpakken. dan kan het ook lekker zijn om een klein beetje sinaasappelschil, steranijs of wat gemberpoeder toe te voegen. Niet te veel, want je wilt natuurlijk niet dat het gaat overheersen.

Zelf vind ik de meeste soorten appelsap zoet genoeg en voeg ik liever geen suiker toe aan dit drankje. Wil je het toch wat zoeter? Dan zou ik kiezen voor bruine suiker!

Ingrediënten warme appelcider

voor 2 flinke glazen
2 glazen appelsap
3/4 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
Optioneel: Bruine rum en bruine suiker

Bereiding

  1. Verwarm in een steelpan de appelsap met kaneel, nootmuskaat en optioneel de rum. Roer regelmatig door zodat het geheel geleidelijk verwarmd. Zeker als je de versie met rum maakt is het belangrijk dat het mengel warm wordt, maar niet kookt!
  2. Proef je appelcider ondertussen. Is hij niet zoet genoeg naar je smaak? Voeg dan 1 à 2 theelepels bruine suiker toe.
  3. Zodra de appelcider lekker warm is, giet je hem in de glazen. Versier optioneel met een stokje kaneel en een partje appel.

Proost! Zo is de herfst weer een stuk aangenamer.

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close