Warme chocolademelk met pepermunt

Deel met vrienden en familie

inEen heerlijke warme chocolademelk met een vleugje pepermunt. Lekker vertrouwd voor deze koude dagen, maar dan net een beetje anders. Hier komen we de winter wel mee door!

Op reis ging ik langs bij de Starbucks voor een lekkere ijskoffie, de enige koffie die ik lekker vind. Op het ‘specials menu’ zag ik een ‘Peppermint hot chocolade’ staan, die moest ik natuurlijk proberen! Maar wat bleek, hij was uitverkocht! Nou ja zeg, dan maken we hem toch gewoon zelf thuis!

Het is belangrijk dat je voorzichtig bent met pepermunt extract. Ik raad je aan om zuinig te beginnen; het is nogal sterk en kan daardoor snel overheersen.

Voor dit recept gebruik ik kant-en-klare chocolademelk, die ik extra smaak geef door er pure chocolade doorheen te smelten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je chocolademelk te maken.

Ben jij gek op warme chocolademelk? Probeer dan ook eens onze Red Velvet Chocolademelk

Ingrediënten Warme chocolademelk met pepermunt

per mok

250 ml chocolademelk
1/8 theelepel pepermunt extract
opgeklopte slagroom
pepermunt candy cane

optioneel: 50 g pure chocolade

Bereiding

  1. Verwarm de chocolademelk met een klein beetje pepermunt extract in een steelpan. Let op, het is niet de bedoeling dat het gaat koken.
  2. Hou je van een stevigere chocolade smaak, hak dan de pure chocolade in stukjes en smelt deze door de chocolademelk heen.
  3. Giet de warme pepermunt chocolademelk in een flinke mok.
  4. Top dit af met een royale hoeveelheid slagroom, steek er een pepermunt zuurstokje bij en geniet van deze heerlijke pepermunt chocolademelk.

Hmmmm! Geniet van je heerlijke mok warme chocolademelk!

Zoek je nog iets lekker voor erbij? Wat dacht je van wat heerlijke banketbolletjes?

Pin deze Warme chocolademelk met pepermunt

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Perfecte warme chocolademelk met een vleugje pepermunt

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close