Warme chocolademelk met een vleugje pepermunt

Perfecte warme chocolademelk met een vleugje pepermunt
Een heerlijke warme chocolademelk met een vleugje pepermunt. Lekker vertrouwd voor deze koude dagen, maar dan net een beetje anders. Hier komen we de winter wel mee door!

Op reis ging ik langs bij de Starbucks voor een lekkere ijskoffie, de enige koffie die ik lekker vind. Op het ‘specials menu’ zag ik een ‘Peppermint hot chocolade’ staan, die moest ik natuurlijk proberen! Maar wat bleek, hij was uitverkocht! Nou ja zeg, dan maken we hem toch gewoon zelf thuis!

Het is belangrijk dat je voorzichtig bent met pepermunt extract. Ik raad je aan om zuinig te beginnen; het is nogal sterk en kan daardoor snel overheersen.

Voor dit recept gebruik ik kant-en-klare chocolademelk, die ik extra smaak geef door er pure chocolade doorheen te smelten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je chocolademelk te maken.

Ingrediënten Warme pepermunt chocolademelk

per mok

250 ml chocolademelk
1/8 theelepel pepermunt extract
opgeklopte slagroom
pepermunt candy cane

optioneel: 50 g pure chocolade

Bereiding Warme pepermunt chocolademelk

  1. Verwarm de chocolademelk met een klein beetje pepermunt extract in een steelpan. Let op, het is niet de bedoeling dat het gaat koken.
  2. Hou je van een stevigere chocolade smaak, hak dan de pure chocolade in stukjes en smelt deze door de chocolademelk heen.
  3. Giet de warme pepermunt chocolademelk in een flinke mok.
  4. Top dit af met een royale hoeveelheid slagroom, steek er een pepermunt zuurstokje bij en geniet van deze heerlijke pepermunt chocolademelk.

Hmmmm! Geniet van je heerlijke mok warme chocolademelk!

Zoek je nog iets lekker voor erbij? Wat dacht je van wat heerlijke banketbolletjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *