Gezonde Watermeloen ijsjes zonder toevoegingen

Deel met vrienden en familie

Gezonde watermeloen ijsjes

Watermeloen ijsjes zijn heerlijk fris en hebben geen toevoegingen nodig als suiker of room.

Zoals pepernoten en warme chocolademelk  bij de winter horen, horen voor mij watermeloen en ijsjes echt bij de zomer. Het kan gewoon geen zomer zijn geweest, zonder dat ik van beide minimaal één keer flink genoten heb. Het liefst meerdere malen natuurlijk.
Watermeloen ijsjes zijn dus dubbel genieten. Twee van mijn favoriete zomer items in één gerecht. Het is zo lekker dat je absoluut geen suiker of andere toevoegingen nodig hebt. Van dit ijsje kan je 100% schuldvrij genieten.

In dit gerecht gebruik ik kiwi om het ijsjes ook een watermeloen ‘look’ te geven. Dit is totaal optioneel, zonder smaakt het ook echt heerlijk. In plaats van kiwi kun je ook heel erg goed Galia meloen gebruiken.

Ingrediënten watermeloen ijsjes

Watermeloen
Yoghurt (optioneel)
Kiwi (optioneel)

Bereiding

 1. Snijd je watermeloen in stukjes en pureer deze. Dit kan in een blender, bullet, of een keukenmachine. Mocht je dit allemaal niet bij de hand hebben dan kan je ook aan de slag gaan met een vork. Het liefste maak je gebruik van watermeloen die pit vrij is. Mocht je dit geluk niet hebben, dan moet je ook nog de pitjes uit de meloen verwijderen.
 2. Pureer je watermeloen in de blender of met de staafmixer en giet dit in je ijsvormpjes. Plaats de vorm in de vriezer. Mocht je geen yoghurt of kiwi gebruiken dan ben je nu klaar.
 3. Na ongeveer een uur/anderhalf uur is je watermeloen-ijs hard genoeg voor de volgende laag, maar zacht genoeg zodat je de stokjes er nog uit krijgt. Smeer een dun laagje yoghurt op je ijsje en doe ze nog een half uur in de vriezer.
 4. Schil je kiwi’s, pureer en zeef ze. Giet het bovenop de laatste laag van je ijsjes.
 5. Laat de ijsjes nog een paar uur in de vriezer staan om helemaal te bevriezen.

Heeeeeeerlijk! De zomer mag van mij nog heel erg lang duren.

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. thinkertalented says:

  Oeh, dat ziet er zo lekker en verfrissend uit!

 2. Ellen Denkers says:

  Ziet er heel smakelijk uit ga ik ook proberen. Thanks voor de tip 😄

  1. Graag gedaan, heb net zelf weer een badge gemaakt.

 3. Tof idee! Ga ik zeker uitproberen!

  1. Leuk! Laat je weten hoe het je bevallen is? Ben ik altijd wel nieuwsgierig naar 🙂

 4. nathslife says:

  Wat leuk gedaan zo met de kiwi! Ziet er super leuk uit. En is vast ook erg lekker. Ik maak op het moment ook vaak zelf ijsjes, gezond en super lekker 🙂

  1. Ja zelf ijsjes maken is heerlijk! Hoewel ik soms een klassieker als een raketje en een magnum ook wel kan waarderen 😀

 5. svenja says:

  Oeeeeh dit ziet er echt super lekker en verfrissend uit <3

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close