Watermeloen ricotta hapjes

Deel met vrienden en familie

Ken jij deze geweldige watermeloen ricotta hapjes al? Waarschijnlijk niet. Het is een verrassende combinatie die zeker in de smaak zal vallen. Heerlijk zomers en binnen een paar minuten klaar.

Als er één fruitsoort is dat de zomer uitstraalt, is het wat mij betreft de watermeloen. Veel meer zomer wordt het bijna niet. Iedere zomer ben ik weer opnieuw fan van de watermeloen. Ook dit jaar weer. Meestal eet ik de meloen gewoon zo op, maar soms wil je wat meer.

Iedereen weet dat je niet met honger boodschappen moet doen; ik weet dat ook. Toch gebeurde het laatst en zo lag er opeens een pakje ricotta in mijn koelkast, waar ik nog geen bestemming voor had. Tijdens het opmaken van mijn recepten-index (hebben jullie hem al gezien? Hij is erg mooi geworden, al zeg ik het zelf) kwam ik weer mijn watermeloen salade met Feta tegen en ik besloot de ricotta te combineren met de watermeloen die ook in de koelkast lag. De combinatie was verrassend lekker!

Recept watermeloen ricotta hapjes

Benodigdheden Watermeloen ricotta hapjes

watermeloen (liefst pitloos)
ricotta
extra virgin olijfolie
basilicum
zout & vers gemalen peper

Bereiding Watermeloen ricotta hapjes

  1. Snijd een mooie plak van je watermeloen en snijd deze vervolgens in driehoekjes. Zelf vind ik het fijn om de schil eraan te laten, zodat ze wat makkelijker vast te houden zijn tijdens het eten.
  2. Schep een royale hoeveelheid ricotta op elk stukje watermeloen. Besprenkel met wat lekkere olijfolie, wat verse peper en een heel klein snufje zout.
  3. Snipper tenslotte nog een beetje basilicum over de watermeloen ricotta hapjes en je bent klaar om je gasten (en jezelf) te verwennen met dit frisse hapje.

Eet smakelijk en geniet van de zomer!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ziet er heerlijk en heel vrolijk uit! Leuk, dit soort hapjes!

  2. Wat een aparte combi maar het zal vast lekker zijn, toch maar een keer proberen.

    1. Mariska Author says:

      Ik begrijp helemaal dat het wat apart klinkt hoor 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close