Weekmenu 35 (lekker gevarieerd)

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel klaar zijn in de keuken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!

Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we onszelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 30 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu, kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #35

Maandag – Preistamppot met spekjes en ei

Nederlandse stamppot met prei recept

Preistamppot met ei en gebakken spekjes is een heerlijke stamppot die zowel in de zomer als de winter erg goed smaakt. Een simpel gerecht met pure smaken, die doet denken aan vroegere tijden. Deze makkelijke maaltijd staat binnen 30 minuten op tafel. Dit gerecht is ook nog eens ontzettend budget proof, met minder dan 1 euro per persoon.

Hier vind je het recept voor preistamppot met ei en gebakken spekjes

Dinsdag – Zomerse soep met venkel, courgette en bonen

 venkel courgette soep

Deze soep is zomers om twee redenen: de smaak (lekker fris en licht) en de ingrediënten. Venkel, courgette en tuinerwten (ik noem ze altijd doperwten) zijn tegenwoordig het hele jaar door te verkrijgen, maar in juli zijn ze allemaal in seizoen en uit Nederland verkrijgbaar. De heerlijke zachte, verse kruiden doen het op dit moment nog prima in de tuin of op het balkon!

Hier vind je het recept voor zomerse soep met venkel, courgette en bonen

Woensdag – Italiaanse Biefstuksalade

Tagliata salade

Tagliata is een heerlijke, maar simpele Italiaanse biefstuksalade met rucola, schilfers ziltige Parmezaan en licht-pittige rucola. Bij Flying Foodie maken we hem helemaal af met gegrilde tomaatjes en dan is je biefstuksalade helemaal ‘bellissimo’. Snel, simpel en zoals je van de Italiaanse keuken gewend bent: bomvol smaak.

Hier vind je het recept voor fantastische Italiaanse biefstuksalade, oftewel tagliata

Donderdag – Pasta alla puttenesca met courgetti

Hoeren Pasta Putaneska

Pasta alla puttanesca is een heerlijke smaakvolle rode pastasaus die super makkelijk en vooral snel te maken is. Door courgetti te gebruiken is het koolhydraatarm en krijg je extra groente binnen. Je kunt ook gewoon voor spaghetti gaan en er een groene salade bij serveren. Net als de stamppot is dit recept heel erg budgetvriendelijk!

Hier vind je het recept voor pasta alla puttanesca met courgetti

Vrijdag – Griekse hamburger met Feta

Griekse hamburger

Deze Griekse hamburger met feta en komkommer is een heerlijke ‘biftekia’ burger. Gekruid rundvlees met oregano, peterselie en munt. Neem een hap, sluit je ogen en je hebt even het idee dat je in Griekenland bent!

Hier vind je het recept voor deze griekse hamburger met feta en komkommer

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close