Weekmenu 45 – Lekker gevarieerd

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel klaar zijn met koken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!

Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we ons zelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 30 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #45

Maandag – Baked Feta Pasta

Tiktok gebakken feta pasta

We beginnen heel simpel, met deze pasta. Gebakken feta pasta is op TikTok al tijden een hit en wij snappen wel waarom! Heerlijke, romige pasta, die het ziltige heeft van feta en het licht-zoete van geroosterde tomaten. Het hele gerecht is in 30 minuten klaar, maar zelf heb je er maar 5 minuten werk aan.

Hier vind je het recept voor TikTok’s gebakken feta pasta met tomaat

Dinsdag – Bobotie

wereldgerecht Bobotie zonder pakjes en zakjes

Bobotie is een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt, rozijnen en een soort kerriesaus. Het geheel wordt afgetopt met een eimengsel, dat ervoor zorgt dat de bovenkant iets weg heeft van custard. En met dit recept maak je het nu heel makkelijk zelf, zonder pakjes en zakjes. Je bent iets langer bezig dan 30 minuten, maar dat is vooral tijd die het gerecht in de oven doorbrengt.

Hier vind je het recept voor Zuid Afrikaanse Bobotie (authentiek recept)

Woensdag – hete bliksem met kipschnitzels

Hete bliksem stamppot met appel

Hete bliksem is een simpel stamppot gerecht op basis van aardappel, ui en appels. De appeltjes en uien bakken we zacht met een flinke klont boter, waardoor ze licht karamelliseren en een heerlijke smaak krijgen. De kipschnitzels paneren we zelf met cornflakes, waardoor ze super knapperig worden. En dat geeft een lekkere afwisseling met het zachte van de hete bliksem!

Hier vind je het recept voor Hete bliksem met kipschnitzels

Donderdag – Pompoen met zwarte bonensaus en knoflook

pompoen met zwarte bonensaus

Pompoen met zwarte bonensaus en knoflook is een super simpel te maken Chinees gerecht. Met twee, misschien drie ingrediënten maak je in een handomdraai een gezonde maaltijd. De zwarte bonen zijn gefermenteerd en geven de saus een fantastische smaak.

Hier vind je het recept voor Pompoen met zwarte bonensaus en knoflook

Vrijdag – Croque Monsieur

croque monsieur

Een Croque Monsieur is een heerlijke Franse tosti, met een bechamelsaus. Bij onze zuiderburen, en natuurlijk in Frankrijk, staat het standaard wel op het menu van elk eetcafé, in Nederland moeten we zelf aan de slag. Gelukkig is het heel simpel te maken. Deze rijkelijk belegde tosti kan echt heel goed als avondmaal! Of eet er lekker twee, ze zijn er lekker genoeg voor!

Hier vind je het recept voor Croque Monsieur Deluxe – Franse tosti met bechamel (en een eitje)

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close