Weekmenu 46 vol met wereldgerechten

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel klaar zijn met koken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou! We gaan deze week de wereld rond: we beginnen in Mexico en eindigen in Italië.

Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we ons zelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 30 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #46 vol met wereldgerechten

Maandag – Mexicaanse wrap lasagne

Mexicaanse wrap lasagne-2

Maak het jezelf ontzettend gemakkelijk met de wrap lasagne. Zo begin je de week makkelijk, maar toch gezond en ontzettend lekker!

Hier vind je het recept voor Mexicaanse wrap lasagne.

Dinsdag – Pasta met Gochujang en gehakt

Pasta met gehakt en gochujang

Pasta met Gochujang en gehakt is echt een Koreaans-Italiaans fushion gerecht. Makkelijk klaar binnen 30 minuten, maar vol met een diepe rundvlees smaak en een prachtig glansende saus. Of je nou je potje met Gochujang leeg schraapt met dit recept of er speciaal voor naar de toko moet, dit recept wil je absoluut maken!

Hier vind je het recept voor Pasta met gochujang en gehakt.

Woensdag – Kip Siam

Kip Siam zonder pakjes en zakjes

Een klassieker onder de wereldgerechten, maar dan helemaal zelf gemaakt! Super lekker.

Hier vind je het recept voor Kip Siam.

Donderdag – Indonesische zuurkoolschotel

Indonesische zuurkoolschotel met gehakt en ketjap

Indonesische zuurkoolschotel met gehakt is een heerlijke smaakcombinatie. De zoete ketjap en kruiden zijn de perfecte tegenhanger van het zure van de zuurkool. De zuurkool gaat op de bodem, zodat de smaken en sappen van het Indisch gekruide gehakt heerlijk in kunnen trekken. We toppen het af met een rijke laag aardappelpuree, die we extra smeuïg hebben gemaakt met kokosmelk. De prachtige goudgele kleur komt van een vleugje kurkuma; een veelgebruikt ingrediënt in de Indonesische keuken! Niet helemaal in 30 minuten klaar, maar het grootste gedeelte van de tijd staat de schotel in de oven!

Hier vind je het recept voor Indonesische zuurkoolschotel met gehakt.

Vrijdag – Aubergine Pasta

Aubergine pasta

Deze pittige pasta met aubergine is een heerlijke (vegan) maaltijd, waarmee je zelfs een vleeseter kan verleiden. Sommige maaltijden moet je echt aanpassen om ze vegan te maken, maar je hebt dan toch vaak het idee iets te missen. Zeker als je gek bent op het originele gerecht. Dit recept is dat absoluut niet, het imiteert niets, het is gewoon zijn perfecte zelf.

Hier vind je het recept voor Pittige pasta met aubergine.

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close