Weekmenu 49 – Makkelijk & Snel

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel klaar zijn met koken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!

Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we ons zelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 45 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #49

Maandag – Udon noodles met knoflookgarnalen

Udon noodles met knoflook garnalen

Deze sappige udon noodles met knoflookgarnalen staan met gemak binnen 15 minuten op tafel. Dat moet dus wel simpel en snel te maken zijn. Behalve noodles en knoflookgarnalen zit er in dit wokgerecht ook nog eens lekkere groente ‘verstopt’,  namelijk kool en sugar snaps! Perfect om de week mee te beginnen.

Hier vind je het recept voor sappige udon noodles met knoflookgarnalen

Dinsdag – Pastasalade met courgette, lente ui, rucola en knoflookkruim

Pastasalade met Courgette

Pastasalade met courgette, lente ui, rucola en knoflookkruim geeft toch een beetje dat voorjaarsgevoel. Makkelijk van tevoren te maken en simpel op te scheppen als het tijd is om te eten.

Hier vind je het recept voor pastasalade met courgette, lente ui en knoflookkruim

Woensdag – Spicy noedelsoep met kip en gochujang

Spicy noedelsoep met kip

Heerlijke spicy noedelsoep met kip en gochujang. De gochujang geeft de noedelsoep niet alleen wat pit, maar ook een prachtige rode gloed. De kip maken we nog even af in de oven voor een heerlijk knapperig korstje. Afgetopt met lente ui, edamame boontjes en een gekookt eitje. Tijd om te slurpen!

Hier vind je het recept voor spicy noedelsoep met kip en gochujang

Donderdag – Salade Niçoise met tonijn

Salade Niçoise koolhydraatarm

Salade Niçoise met tonijn, haricots verts, ei en komkommer is een heerlijke klassieker. Perfect in haar eenvoud. Super snel klaar en je hebt amper afwas. Hier staat deze salade soms meerdere keren per week op tafel, als flinke lunch of als koolhydraatarme maaltijdsalade. Wil je iets meer body? Kook er dan wat aardappeltjes bij!

Hier vind je het recept voor salade Niçoise met tonijn

Vrijdag – Sappige kipburgers

sappige kipburgers

Deze kipburgers zijn echt fantastisch en iedere keer als ik ze maak krijg ik veel complimenten. En dát terwijl ze zo mega simpel te maken zijn! Perfect voor de vrijdagavond als je het mij vraagt.

Hier vind je het recept voor sappige kipburgers

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close