Weekmenu 51 – Makkelijk & Snel

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel klaar zijn met koken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!

Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we ons zelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 45 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #51

Maandag – Aspergesoep

Gebonden aspergesoep met ham en ei

Klassieke aspergesoep met witte asperges is een super makkelijke soep om te maken én het is eigenlijk niet eens zoveel werk. We gebruiken voor deze soep alles van het witte goud, dus gooi zeker de schillen niet weg! Zelfs de Flying Foodie peuter slurpt dit met veel smaak naar binnen!

Hier vind je het recept voor klassieke aspergesoep met witte asperges

Dinsdag – gehaktbrood

Indonesisch gehaktbrood met ei

Indonesisch gehaktbrood is een absolute winnaar, maar ook super makkelijk te maken. Wanneer je ‘m doorsnijdt, word je verrast met een ei en de pindasaus bovenop maakt het helemaal af. Ideaal als warme maaltijd, bijvoorbeeld met nasi of gele rijst en boontjes, maar ook heel lekker koud op een broodje! Of gebakken aardappeltjes, ook lekker.

Hier vind je het recept voor Indonesisch gehaktbrood met pindasaus

Woensdag – Pasta Caprese

pasta caprese eenpansgerecht

Woensdag is vaak een leuke, maar drukke dag. Dus we houden het vandaag super simpel met een 1-pans gerecht met tomaat, basilicum, mozzarella en natuurlijk ook pasta. Gewoon alles in de pan, een paar keer roeren en dan staat binnen no-time een heerlijke pasta op tafel. Je hoeft niet eens iets af te gieten!

Hier vind je het recept voor pasta caprese (eenpansgerecht!)

Donderdag – Bieten Orzo met Feta en ballen

Bieten Orzo met Feta en ballen

Deze Bieten Orzo met Feta en ballen is een heerlijke doordeweekse maaltijd, waarmee je in een handomdraai toch een keer iets anders op tafel tovert. Super makkelijk en zeker binnen 30 minuten klaar. Ook heel goed vegetarisch en vegan te maken. De versie op de foto is helemaal vegan!

Hier vind je het recept voor bieten orzo met feta en ballen

Vrijdag – Kipburgers

Echt sappige kipburgers (met geheime marinade)

De week sluiten we af met een fantastische kipburger. Niet droog en taai, maar super sappig met een speciale marinade. Dat wordt smullen!

Hier vind je het recept voor echt sappige kipburgers (met geheime marinade)

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close