Whipped Brie is een heerlijk borrelhapje, gemaakt van het populaire Franse kaasje. Lekker zacht, romig en nu met de structuur van fluweel. Het enige dat je nodig hebt is een mixer en natuurlijk een lekkere punt brie.
Whipped Brie
Op TikTok zie je dat er bij whipped brie vaak een kleine, ronde brie wordt gebruikt, maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet, je kunt ook gewoon een puntje brie nemen. Daar zit in verhouding ook minder korst omheen, dus dat scheelt weer verspilling. Wel is het belangrijk dat je brie op kamertemperatuur is, anders is de kaas te hard en stijf om op te kloppen tot ‘whipped’ brie.
Je kan deze whipped brie gewoon zo serveren, mij wij kleden ‘m gezellig (en lekker!) aan met tijm, honing en geroosterde pijnboompitten. Een andere lekkere combinatie is gesneden gedroogde cranberries en pistachenoten. Allemaal heerlijk op een toastje!
Smeerbare brie
Door het kloppen van de brie wordt het niet alleen veel luchtiger en lichter, het maakt het ook nog eens heel smeerbaar. Je smeert het dus zo heel makkelijk op een lekker stukje brood. En wat dacht je bijvoorbeeld van een broodje met heerlijk luchtige brie, plakjes dungesneden appel, honing en gehakte walnoten? Misschien zelf nog wat rucola erbij, voor wat pit. Zoveel variatie mogelijk!
Pin dit recept voor Whipped Brie!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hi kan je dit een dagje op voorhand ook maken? Gr
Kan wel, maar is net iets minder lekker.