Whipped Brie

Deel met vrienden en familie

Whipped Brie is een heerlijk borrelhapje, gemaakt van het populaire Franse kaasje. Lekker zacht, romig en nu met de structuur van fluweel. Het enige dat je nodig hebt is een mixer en natuurlijk een lekkere punt brie.

Whipped Brie

Op TikTok zie je dat er bij whipped brie vaak een kleine, ronde brie wordt gebruikt, maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet, je kunt ook gewoon een puntje brie nemen. Daar zit in verhouding ook minder korst omheen, dus dat scheelt weer verspilling. Wel is het belangrijk dat je brie op kamertemperatuur is, anders is de kaas te hard en stijf om op te kloppen tot ‘whipped’ brie. 

Je kan deze whipped brie gewoon zo serveren, mij wij kleden ‘m gezellig (en lekker!) aan met tijm, honing en geroosterde pijnboompitten. Een andere lekkere combinatie is gesneden gedroogde cranberries en pistachenoten. Allemaal heerlijk op een toastje!

Smeerbare brie met toastjes op bordje

Smeerbare brie

Door het kloppen van de brie wordt het niet alleen veel luchtiger en lichter, het maakt het ook nog eens heel smeerbaar. Je smeert het dus zo heel makkelijk op een lekker stukje brood. En wat dacht je bijvoorbeeld van een broodje met heerlijk luchtige brie, plakjes dungesneden appel, honing en gehakte walnoten? Misschien zelf nog wat rucola erbij, voor wat pit. Zoveel variatie mogelijk!

Whipped Brie

Whipped Brie is een heerlijk borrelhapje, gemaakt van het populaire Franse kaasje. Lekker zacht, romig en nu met de structuur van fluweel. Het enige dat je nodig hebt is een mixer en natuurlijk een lekkere punt brie.
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr brie

Optioneel

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
  • 1 takje tijm alleen de blaadjes

Instructies

  • Snijd met een scherp mes de korst van de brie. Probeer dit zo dun mogelijk te doen. Snijd de brie nu in blokjes, de korstjes gebruiken we niet in dit recept. De korstjes zijn wel heel lekker in bijvoorbeeld een tosti!
    Heb je een beetje te dik gesneden? Dan kun je met een lepel nog wat van de korst afschrapen.
    300 gr brie
  • Stop de brie in je mixer en klop tot de brie luchtig is. Dit kan zo'n 10 minuten duren, schraap af en toe de brie van de zijkanten naar beneden.
  • Smeer de brie uit op een bordje of schaaltje en verdeel hier eventueel je honing, pijnboompitten en tijm overheen!
    1 eetlepel honing, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 takje tijm
Auteur: Mariska
Gang: amuse, borrel, hapje, Snack
Keuken: Frans
Trefwoord: dip, kaas

Pin dit recept voor Whipped Brie!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Whipped brie met honing, tijm en geroosterde pijnboompitten

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Britt Vorst says:

    Hi kan je dit een dagje op voorhand ook maken? Gr

    1. Mariska Author says:

      Kan wel, maar is net iets minder lekker.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close