Wi Wa Wortelsoep | lekker & snel

Deel met vrienden en familie

Recept Wortelsoep

Wortels, hoewel het echt een heerlijke groente is, zijn ze niet echt de spannendste. Met de toevoeging van een klein beetje kerriepoeder geef je de kick die het nodig heeft. Dit heerlijke goed vullende soepje is ook nog eens klaar binnen 30 minuten!

Een gezonde warme maaltijd hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten. Soep is daar een heel goed voorbeeld van. Snel, makkelijk en gezond.
Behalve wortelsoep hebben we nog veel meer soep recepten op Flying Foodie staan (klik hier voor meer soeprecepten)

Ingrediënten Wortelsoep

900-1000g (1 kilo) wortels
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook geperst
700-1000ml bouillon
1 eetlepel kerriepoeder
Olijfolie, zout & peper

Overige benodigdheden: Soeppan

Bereiding Wortelsoep

  1. Was en schraap de wortels en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 3 centimeter lang.
  2.  Fruit het uitje en de knoflook met wat olie in de soeppan. Zodra je ui bijna goed is, gooi je de kerriepoeder erbij en bak je deze ook even mee.
  3. Voeg de wortels toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee, voordat je de bouillon toevoegt.
  4. Breng het geheel even kort aan de kook en laat het vervolgens 20 minuten door pruttelen
  5. Zodra je wortels gaar zijn is het tijd om te pureren. Dit gaat het makkelijkst met een staafmixer, maar je kunt natuurlijk ook een blender gebruiken.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close