Winterse Quinoa met kip, paddenstoelen en tijm

Winter Quinoa kip paddestoelen tijm
Winterse quinoa met kip, paddenstoelen en tijm. Simpel, verwarmend en goed vullend; alles wat je zoekt in een winterse avondmaaltijd! Dit gerecht maak je in slechts één pan, dus lekker weinig afwas.

Zelf maak ik dit recept het liefst met kippendijen zonder bot en zonder vel. Kippendijen blijven malser dan kipfilet (ze zijn dan ook wat vetter) en zonder bot en vel is alleen maar handig.

Je kunt alle soorten bouillon gebruiken voor deze winterse quinoa, maar zelf raad ik je kippen- of paddenstoelenbouillon aan. De bouillon kun je snel maken met een blokje; kijk op de verpakking voor het juiste aantal blokjes voor 500 ml bouillon.

Laat je niet misleiden door het kleine pannetje op de foto, dit gerecht is gewoon in een grote braadpan gemaakt. Dit kleine gietijzeren pannetje staat wel een heel stuk schattiger op de foto. Het oog wil ook wat en zo’n grote pan is toch een stuk lastiger om mooi op de foto te krijgen.

Quinoa kippendijen paddestoelen tijm

Ingrediënten Winterse Quinoa met kip

voor 2-3 personen
2 kippendijen (of andere kip naar keuze)
150 gr quinoa
1 rode ui
2 teentjes knoflook
200 – 250 gr kastanjechampignons

5 takjes verse tijm (van zo’n 10 cm)
500 ml bouillon (bij voorkeur kip of paddenstoel)
scheutje witte wijn

Olijfolie, een klein blokje boter, zout en peper

Overige benodigdheden: braad- of hapjespan

Bereiding Winterse Quinoa met kip

  1. Kruid de kip met zout en peper en bak deze in de braadpan met een klein beetje olie mooi goudbruin en net gaar.
  2. Terwijl de kip aan het garen is snipperen we de ui, de teentjes knoflook en snijden we de champignons in plakjes.
  3. Haal de kip uit de pan en voeg de rode ui en paddenstoelen toe, eventueel met een klein klontje boter. Bak dit totdat de ui glazig is en de champignons mooi glanzen, ongeveer 2 tot 3 minuten. Daarna voeg je tijm en knoflook toe en bak je dit nog een minuut mee.
  4. Voeg de quinoa toe, bak dit een minuut mee en blus af met een scheut witte wijn. Voeg de bouillon toe, roer goed door en laat dit lekker door borrelen, tot al het vocht is opgenomen door de quinoa. Als het goed is, is je quinoa nu gaar. Is dit niet het geval? Voeg dan nog wat bouillon toe.
  5. Snijd de kip in reepjes en roer deze door je winterse quinoa heen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *