Witte Asperge Lasagne met een Koreaanse Twist

Deel met vrienden en familie

Deze witte asperge lasagne is geen ode aan de klassieke Italiaanse keuken, maar veel meer een modern fusion gerecht. Met de zachte en delicate smaak van witte asperges, de pittige kick van de gochujang-bechamelsaus, de romige textuur van mozzarella en de hartige toevoeging van ham, belooft deze lasagne een onvergetelijke ervaring te worden!

Witte asperge lasagne

Natuurlijk kun je ook voor klassieke witte asperges gaan, met een gekookt eitje, Hollandaisesaus en wat plakjes ham of zalm. Maar soms wil je ook wel eens wat anders. En wat we vandaag gaan maken, is echt anders..! 

Close up asperge lasagne met gochujang
witte asperge lasagne met koreaanse twist

Witte asperges met gochujang?

Voor de witte asperge-puristen zal dit vast vloeken in de kerk zijn, maar als je even verder denkt is het eigenlijk niet zo’n gekke combinatie. Beide producten hebben een lichtzoete smaak, naast dat ze een beetje ‘funky’ zijn. Daarnaast worden ze beiden vaak gecombineerd met ham of spekjes, én eieren. Bij asperges gebruiken we ook vaak bieslook, en wordt gochujang vaker gecombineerd met lente-ui, maar die lijken echt ontzettend veel op elkaar.

Ik besloot het gewoon te proberen en het resultaat is fantastisch!

Witte asperge lasagne met een Koreaanse twist

Deze witte asperge lasagne is geen ode aan de klassieke Italiaanse keuken, maar veel meer een modern fusion gerecht. Met de zachte en delicate smaak van witte asperges, de pittige kick van de gochujang-bechamelsaus, de romige textuur van mozzarella en de hartige toevoeging van ham, belooft deze lasagne een onvergetelijke ervaring te worden!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 1.5 kilo witte asperges
  • 50 gr boter
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 0.5 eetlepel gochujang
  • 50 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 8-10 lasagnebladen
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • 4 plakken ham fijn gesneden

Instructies

Asperges voorbereiden

  • Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Dit stuk is vaak verhout en taai. Laat eventueel de asperges 30 minuten in koud water weken, zodat ze makkelijker te schillen zijn.
    1.5 kilo witte asperges
  • Gebruik een asperge-schiller of een dunschiller om de asperges te schillen. Begin ongeveer 2 cm onder de kop. De kop schil je dus niet.
  • Breng de asperges in water met een snufje zout aan de kook en kook 5 minuten. Haal van het vuur. Plaats de deksel op de pan en laat ze zo nog 10 minuten nagaren in het warme water. Laat ze daarna goed uitlekken.

Gochujangsaus

  • Smelt boter in een steelpan op middel-laag vuur. Voeg knoflook en gochujang toe en bak even mee.
    50 gr boter, 2 teentjes knoflook, 0.5 eetlepel gochujang
  • Roer de bloem er doorheen en bak een aantal minuten mee. Roer goed door elkaar. 
    50 gr bloem
  • Schenk nu scheut voor scheut de melk erbij en roer dit goed door de roux, totdat deze alles heeft opgenomen. Bij de eerste paar keer zul je misschien denken, wat heb ik nu voor rare klont gecreëerd? Dit is normaal, geen zorgen. Blijf dit herhalen, tot je een mooie egale saus hebt, zonder klontjes. Laat de saus nu op laag vuur een paar minuten pruttelen. Proef en voeg eventueel extra gochjang toe.
    500 ml melk

Lasagne opbouwen

  • Smeer een dun laagje saus op de bodem van de ovenschaal, leg hier lasagnebladen op, gevolgd door 1/3 van de asperges, ham, mozzarella en nog een laagje saus.
    8-10 lasagnebladen, 50 gr geraspte mozzarella, 4 plakken ham
  • Herhaal nog twee keer. Eindig met de saus en tot slot nog wat mozzarella.
  • Plaats de lasagne in het midden van de oven en bak in 30 minuten mooi bruin en gaar. Smullen maar!

Notities

De daadwerkelijk porties zijn groter dan wat je op de foto ziet. Je kunt er makkelijk met z’n tweeën van eten of maak er voor vier personen een voorafje van. 
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion, Koreaans, Nederlands
Trefwoord: asperges

Pin dit recept voor Witte asperge lasagne!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Witte asperge lasagne

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close