Deze witte asperge lasagne is geen ode aan de klassieke Italiaanse keuken, maar veel meer een modern fusion gerecht. Met de zachte en delicate smaak van witte asperges, de pittige kick van de gochujang-bechamelsaus, de romige textuur van mozzarella en de hartige toevoeging van ham, belooft deze lasagne een onvergetelijke ervaring te worden!
Witte asperge lasagne
Natuurlijk kun je ook voor klassieke witte asperges gaan, met een gekookt eitje, Hollandaisesaus en wat plakjes ham of zalm. Maar soms wil je ook wel eens wat anders. En wat we vandaag gaan maken, is echt anders..!
Witte asperges met gochujang?
Voor de witte asperge-puristen zal dit vast vloeken in de kerk zijn, maar als je even verder denkt is het eigenlijk niet zo’n gekke combinatie. Beide producten hebben een lichtzoete smaak, naast dat ze een beetje ‘funky’ zijn. Daarnaast worden ze beiden vaak gecombineerd met ham of spekjes, én eieren. Bij asperges gebruiken we ook vaak bieslook, en wordt gochujang vaker gecombineerd met lente-ui, maar die lijken echt ontzettend veel op elkaar.
Ik besloot het gewoon te proberen en het resultaat is fantastisch!
Pin dit recept voor Witte asperge lasagne!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.