Het seizoen van het witte goud is volop op gang. We wijken af van de klassieke gerechten en maken deze keer een heerlijke witte asperge risotto met een vleugje Parmezaanse kaas en verse bieslook!
Witte asperge risotto
Witte asperges, ben jij er ook gek op? De subtiele, verfijnde smaak van de witte asperges combineert heel goed met het zachte en romige van risotto. De kaas zorgt voor wat hartigheid en de bieslook voor frisse accenten. Soms rasp ik er ook nog wat citroenschil over. Ik heb deze keer risotto rosa gebruikt (roze risotto of flamingo risotto). Dit beïnvloedt alleen de kleur, maar niet de smaak. Je kunt dus ook normale risottorijst kiezen. Meer fan van een lichter gerecht? Probeer dan eens deze romige witte aspergesoep.
Risotto met witte asperges
Deze keer houden we de risotto met witte asperges vrij simpel, met als enige toevoeging wat verse bieslook. Wil je graag variëren? Probeer dan eens:
- Een gepocheerd of heel zacht gekookt eitje
- Gerookte zalm of knapperige jamon, voor wat hartigheid
- Verschillende verse kruiden, zoals peterselie, dille of dragon
Bouillon met schillen en kontjes
Wil jij een sterke aspergesmaak aan je risotto, of juist liever niet? Ik heb een paar tips voor je om dit zelf te sturen. De lichtste smaak krijg je door de witte asperges – rauw, maar wel geschild – alvast in kleine stukjes te snijden. Hierdoor hoeven ze maar kort te koken en krijgt de bouillon een zeer subtiele aspergesmaak.
Laat je de asperges juist groot, dan moeten ze langer koken en wordt de smaak in de bouillon sterker. De meeste smaak krijg je trouwens door ook de kontjes en schilletjes mee te koken. Zorg er wel voor dat die niet in je risotto terechtkomen 😉
Of je nu gaat voor een subtiele of uitgesproken variant: met deze tips maak je jouw risotto met witte asperge precies zoals jij ’m lekker vindt.
Pin dit recept voor Witte Asperge Risotto!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terugvinden.