Witte Asperges bereiden in de Instant Pot

Deel met vrienden en familie

Witte Asperges bereiden in de Instant Pot: super makkelijk en super snel. Maak ze nu ze nog in het seizoen zijn, in juni is het alweer voorbij!

Asperges bereiden in de Instant Pot

Wanneer je witte asperges bereidt, heb je het liefst een grote, hoge pan. Er bestaan zelfs speciale asperge-pannen voor, ideaal als je heel vaak asperges kookt. Eet je ze niet zo vaak, dan is een extra pan zonde. Laten we nou net een Instant Pot hebben staan en die heeft een fijn formaat. Je kunt zelfs tegelijkertijd je eitjes meekoken. Ondertussen heb je je handen vrij om een lekkere Hollandaisesaus te maken en eventueel wat krieltjes te koken.

Zelf vind ik het handig om een sling te gebruiken en daar de asperges in te steken, zodat deze goed blijven staan. Je wilt liever niet dat de asperges omvallen en helemaal in het water liggen. Een stoommandje werkt ook goed, maar dan moeten de asperges er nog wel in passen.

Het witte goud uit de multicooker

Bij Flying Foodie gebruiken we meestal de Instant Pot als we het over de multicooker hebben, dat is de eerste machine die we in huis haalden en we zijn nog steeds fan. Al onze Instant Pot recepten kunnen in alle soorten multicookers gemaakt worden. Dus ook in bijvoorbeeld de Crockpot Express, als er maar een functie voor hoge druk op zit. De witte asperges zijn hier geen uitzondering op!

Witte Asperges bereiden in de Instant Pot

Witte Asperges bereiden in de Instant Pot: super makkelijk en super snel. Maak ze nu ze nog in het seizoen zijn, in juni is het alweer voorbij!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
HP in de Instant Pot 3 minuten
Totale tijd 16 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 1 kilo witte asperges
  • 250 ml water

Instructies

  • Schil de asperges en snijd zo'n 3 centimeter van de kontjes af.
    1 kilo witte asperges
  • Vul de pot met het water. Plaats er eventueel een sling of stoommandje in.
    250 ml water
  • Zet de asperges in de pot, met de kopjes omhoog. Ze mogen schuin staan en de zijkant aanraken, maar niet op de bodem liggen.
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en stel je de timer in op 2 minuten voor dunne asperges, 3 minuten voor dikke.
  • Na afloop van de timer wacht je 3 minuten, voordat je het ventiel en daarna de deksel opent.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Europees, Nederlands
Trefwoord: Instant Pot, instant pot basis, Instant pot vegetarisch

Pin dit recept voor Asperges bereiden in de Instant Pot!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Witte Asperges bereiden in de Instant Pot

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Bij drie minuten zijn (ook de grote) wel wat slapjes geworden hoor!

    1. Mariska Author says:

      Hi Edwin, stonden ze allemaal na het open van de pot nog goed recht op of lagen ze in het water?

      1. Half recht op 🙂 Maar niet in water, want zo veel doe ik er niet in

  2. Judith van Manen says:

    Mariska, hoe kan je de eieren bij doen als de Kooktijd 2 min is en slechts 3 min NR? Ze hebben toch 4-4-4 nodig?

    1. Mariska Author says:

      Hi Judith, ik gebruik zelf geen 4-4-4 methode voor mijn eieren

  3. Judith van Manen says:

    Welke manier gebruik je wel Maris? Asperges waren heerlijk met 2 minuten. Eieren deed ik eerst met aardappelen, daarna water eruit, koud water bij en asperges 2-3.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close