Witte asperges uit de oven zijn een heerlijke variatie op de klassieke gekookte variant. In dit recept combineren we ze met Parmezaanse kaas en een frisse peterseliepesto. Een verrassend makkelijk gerecht, dat perfect is voor het aspergeseizoen. Zonder twijfel mijn favoriete manier om asperges te maken op dit moment. Laat het seizoen van het witte goud maar beginnen!
Witte asperges uit de oven
Bijna alle groentes worden lekkerder als je ze in de oven grilt met wat knoflookolie. Gegrilde asperges zijn mega lekker. Je herkent dit misschien ook wel van groene asperges, maar dit geldt dus ook voor witte asperges! Zacht, licht-zoet en vol smaak. De Parmezaan zorgt voor een krokant randje en een hartige touch. Als ze uit de oven komen, maken we het gerecht af met een verrukkelijke peterseliepesto. Hierbij vervangen we de klassieke basilicum en pijnboompitten door peterselie en cashewnoten.
Let op! Ook bij asperges uit de oven moet je ze eerst goed schillen. De eerste keer in het seizoen vergeet ik dit standaard (ik had ze al in de olie liggen, oeps!). Ik kan je zeggen: het is een gedoe om ze dan nog te schillen.
Asperges met knoflook
Ik smeer de asperges in met een dun laagje knoflookolie, en verdeel de stukjes knoflook losjes over de bakplaat. Daarbovenop leg ik de asperges. Wil je het nóg lekkerder maken? Snijd de asperges dan in de lengte doormidden. Zo trekken de smaken beter in én kunnen ze tien minuten korter in de oven.
Pin dit recept voor Witte asperges uit de oven met Parmezaan!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.