Gek op koffie en op toetjes? Dan is deze witte chocolade latte pudding het perfecte toetje voor jou! Sluit de avond af met koffie en een toetje in één!
Voor de Foodblog Swap mocht ik deze maand aan de slag met Saudalicious van Sabine. Sabina laat zich graag inspireren door de Portugese keuken, iets wat goed te zien is op haar blog.
Op haar blog viel mij meteen haar gezonde latte pudding op. Ik besloot om het gezonde weg te laten en echte witte chocolade en slagroom toe te voegen, maar kijk hier vooral ook naar haar gezonde versie.
Maak je net zoals ik gebruik van plantaardige melk en plantaardige slagroom dan is dit toetje heel makkelijk vegan te maken! Dit koffie toetje is namelijk een pudding zonder gelatine, maar met agar agar. Agar agar is geheel plantaardig.
Ingrediënten Witte chocolade latte pudding (koffie toetje!)
Voor 2 koffie toetjes
2 kopjes sterke koffie (lungo)
400 ml melk (naar keuze, ik gebruik melk gemaakt van kokos)
120 gr witte chocolade
2 theelepels agar agar
geklopte slagroom
Optioneel: cacao of kaneelpoeder
Overige benodigdheden: 2 glazen, steelpan
Bereiding
- Giet twee kopjes koffie in een maatbeker, voeg melk toe tot het samen 600 ml latte is.
- Snijd de witte chocolade fijn en smelt dit in een steelpan, samen met de latte.
- Voeg de agar agar toe en verwarm langzaam terwijl je het doorroert. Laat dit zachtjes twee minuten koken, blijf rustig roeren (kloppen is niet nodig!)
- Schenk de warme latte in twee glazen.
- Zet je koffietoetje voor minimaal 60 minuten in de koelkast om op te stijven. Schep er wat slagroom bovenop en sprenkel er eventueel kaneel of cacao overheen.