Witte chocolade matcha panna cotta is een zijdezacht, romig dessert met een subtiele groene tint. Hoewel panna cotta oorspronkelijk uit de Italiaanse keuken komt, leent dit gerecht zich perfect voor een Aziatische twist. Het bereiden duurt slechts tien minuten, waarna het alleen nog wat tijd nodig heeft om op te stijven.
Matcha Panna Cotta
Matcha is razend populair en dat je het niet alleen goed kan drinken (als Matcha Latte), maar er ook heerlijk mee kan koken bewijst deze matcha panna cotta dubbel en dwars. Eerder maakten we ook al een pistache panna cotta die gigantisch lekker is.
Net zoals bij de thee, is het bij het kiezen van je matchapoeder voor je matcha panna cotta belangrijk dat je let op de kwaliteit. Ga voor een matcha met een mooie heldergroene kleur van premium of ceremoniële kwaliteit. In de regel kun je stellen: als je het niet lekker genoeg vindt om te drinken, wil je er ook geen panna cotta mee maken.
De panna cotta maak je gemakkelijk de ochtend voor je diner, of zelfs een dag van tevoren.
Karamelschijven met sesam
Alleen een matcha panna cotta ziet er wat kaal uit. Eerder maakte ik al gekarmeliseerde noten voor bij mijn koffie panna cotta en dat leek me ook wel wat voor hier bij. Deze keer alleen met sesam, een smaak die vaak wordt gebruikt in Aziatische desserts.
Liever iets eenvoudigers? Aardbei staat ook heel erg mooi bij de groene kleur van de matcha en de smaken combineren ook nog eens heel erg goed!
Pin dit recept voor Witte chocolade Matcha Panna Cotta!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.