Witte chocolademousse met slechts 2 ingrediënten

witte chocolademousse
Deze super romige witte chocolademousse maak je met slechts twee ingrediënten en kan echt niet mislukken. Daarbij is deze chocolademousse ook nog vrij van ei en zit er geen gelatine in. Wat wil je nog meer?

Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen dat ik regelmatig voor anderen kook. Deze chocolademousse is favoriet als ik voor meerdere mensen kook, zeker op een werkdag. Hij is super makkelijk een dag van tevoren te maken en het is niet veel meer werk om het voor meerdere personen te maken.

Meestal maak ik hem tegelijk met mijn salted caramel chocolademousse. Die is bij mij absoluut favoriet en ik dacht ook bij mijn vrienden, daarom stond deze al snel online. Toch vragen veel vrienden ook om het recept voor de witte mousse. Nou, bij deze dan :).

Witte chocolademousse met passievrucht en framboos Witte chocolademousse van twee ingrediënten

Ingredienten witte chocolademousse

200 g witte chocolade
250 ml slagroom

Niet veel, maar ik had al beloofd dat het slechts twee ingrediënten zouden zijn. De mousse is wel zoet, dus wat zurigs kan deze wel gebruiken. Lekker dus met frambozen en passievrucht!

Bereiding witte chocolademousse

  1. Snijd de witte chocolade in kleine stukjes. Je kunt dit het makkelijkste met een groot mes doen, maar je zou het ook kunnen raspen als je een wat dikker blok hebt.
  2. Plaats de gehakte witte chocolade in een kom. Zelf doe ik dit het liefst in een kom waar ik later de mousse ook in kan opkloppen. Dit scheelt overschenken en natuurlijk afwas.
  3. Verwarm in een steelpan de slagroom, tot deze net begint te borrelen (niet koken!). Haal de slagroom meteen van de warmtebron af en giet de warme room over de chocolade. Roer goed door met een garde, tot je geen klontjes meer hebt.
  4. Plaats in de koelkast en laat het minimaal vier uur afkoelen, liever nog de hele nacht.
  5. Klop de witte chocoladeroom op met een elektrische mixer, tot een heerlijke, witte chocolademousse.

Wat eet jij graag bij je witte chocolade mousse?

 

13 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *