Simpele Carrot Cake Cupcakes

Simpele Carrot Cake Cupcakes. Waarom genoegen nemen met een worteltaart, als je ook carrot cake cupcakes kunt eten? Die zijn toch veel gezelliger? Even zonder gein: deze cupcakes zijn verrukkelijk lekker!


Laten we het niet hebben over die mop met het konijn en de bakker, want dat konijn had het mooi mis. Worteltaart is heerlijk. Lekker kruidig, met smaken die heel goed bij de herfst passen.

Carrot cake Cupcakes

Ik vind het lekker om bij deze smaakvolle, kruidige worteltaart cupcakes een eenvoudige cream cheese frosting te gebruiken. Dit is helemaal optioneel, want de cupcakes zijn zonder ook lekker! Let wel op, zonder de cream cheese frosting zijn deze cupcakes lactose vrij en vegan, met uiteraard niet.

Ingredienten Carrot Cake Cupcakes

Voor 12 cupcakes
175g licht bruine basterdsuiker
200g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baking / bakpoeder
2 theelepels speculaas / koekkruiden
Schil van 1 sinaasappel, geraspt
2 eieren
200ml zonnebloemolie
200g geraspte wortel of winterpeen

optioneel (wel lekker!): 1 theelepel verse geraspte gember

Benodigdheden cream cheese frosting (optioneel)
75g roomboter op kamertemperatuur
300g cream cheese (Monchou / roomkaas)
100g poedersuiker
1 vanillepeul

200g walnoten en/of pecannoten grof gehakt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je cupcake tray in of gebruik cupcake papiertjes.
  2. Mix alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom (suiker, bakmeel, baking, koekkruiden en de sinaasappel rasp, eventueel de gember).
  3. Mix in een aparte (kleine) kom de eieren met de zonnebloemolie en roer dit vervolgens door je droge mix heen. Dit kan gewoon met een houten lepel.
  4. Meng ten slotte de wortels er doorheen. Het beslag lijkt nu wat droog, maar dat komt straks in de oven helemaal goed. Vul je cupcake tray met je worteltaart beslag.
  5. Plaats de cupcakes in het midden van de oven en bak de cupcakes in 20 à 25 minuten gaar. Als je er een saté prikker insteekt, moet deze er droog en schoon uitkomen. Laat de worteltaart cupcakes goed afkoelen.

Bereiding cream cheese frosting 

  1. Mix de boter met de poedersuiker met een handmixer tot deze luchtig is.
  2. Schraap de vanillepeul leeg en meng dit samen met de cream cheese door de boter heen.
  3. Besmeer de cupcakes met de cream cheese frosting en bestrooi ze met de grof gehakte noten.

Eet smakelijk!

Join the Conversation

  1. Mmm, deze zien er echt heel erg lekker uit!

    1. Mariska Author says:

      Dankje 🙂

  2. Aaah die kleine worteltjes! <3
    Zien er heerlijk uit 😀

    1. Mariska Author says:

      Ja die zijn schattig hè. De eerste paar was even een gedoe, maar daarna ging ik als een trein 😉

  3. Mieke | Mieksmind says:

    Wat bedoel je met baking? Baking soda? Gr

    1. Mariska Author says:

      Hi Mieke, ik bedoel daar bakpoeder mee. In de supermarkt wordt dit vaak verkocht in kleine zakjes met daarop Backin.

  4. Dit ziet er heerlijk uit! Uit welke ingrediënten zijn de kleine worteltjes gemaakt?

    1. Gekleurd marsepein! Denk dat fondant ook prima zal werken.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close