Simpele Carrot Cake Cupcakes

Deel met vrienden en familie

Simpele Carrot Cake Cupcakes. Waarom genoegen nemen met een worteltaart, als je ook carrot cake cupcakes kunt eten? Die zijn toch veel gezelliger? Even zonder gein: deze cupcakes zijn verrukkelijk lekker!


Laten we het niet hebben over die mop met het konijn en de bakker, want dat konijn had het mooi mis. Worteltaart is heerlijk. Lekker kruidig, met smaken die heel goed bij de herfst passen.

Carrot cake Cupcakes

Ik vind het lekker om bij deze smaakvolle, kruidige worteltaart cupcakes een eenvoudige cream cheese frosting te gebruiken. Dit is helemaal optioneel, want de cupcakes zijn zonder ook lekker! Let wel op, zonder de cream cheese frosting zijn deze cupcakes lactose vrij en vegan, met uiteraard niet.

Simpele Carrot Cake Cupcakes

Simpele Carrot Cake Cupcakes. Waarom genoegen nemen met een worteltaart, als je ook carrot cake cupcakes kunt eten? Die zijn toch veel gezelliger? Even zonder gein: deze cupcakes zijn verrukkelijk lekker!
Porties 12 cupcakes
Voorbereidingstijd 10 minuten
in de oven 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • Cupcake / muffingvorm

Ingrediënten

voor de cupcakes

  • 175 gr licht bruine basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 sinaasappel schil geraspt
  • 2 eieren
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 200 gr wortel of winter peen (geraspt)

voor de cream cheese frosting

  • 75 gr roomboter kamertemperatuur
  • 300 gr roomkaas
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 vanille peul of 1 theelepel extract
  • 200 gr pecannoten of walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je cupcake tray in of gebruik cupcake papiertjes.
  • Mix alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom (suiker, bakmeel, baking, koekkruiden en de sinaasappel rasp, eventueel de gember).
  • Mix in een aparte (kleine) kom de eieren met de zonnebloemolie en roer dit vervolgens door je droge mix heen. Dit kan gewoon met een houten lepel.
  • Meng ten slotte de wortels er doorheen. Het beslag lijkt nu wat droog, maar dat komt straks in de oven helemaal goed. Vul je cupcake tray met je worteltaart beslag.
  • Plaats de cupcakes in het midden van de oven en bak de cupcakes in 20 à 25 minuten gaar. Als je er een saté prikker insteekt, moet deze er droog en schoon uitkomen. Laat de worteltaart cupcakes goed afkoelen.

Bereiding cream cheese frosting 

  • Mix de boter met de poedersuiker met een handmixer tot deze luchtig is.
  • Schraap de vanillepeul leeg en meng dit samen met de cream cheese door de boter heen.
  • Besmeer de cupcakes met de cream cheese frosting en bestrooi ze met de grof gehakte noten.
Auteur: Mariska
Gang: taart, Zoetigheid
Keuken: Engels, Westers
Trefwoord: cupcake, roomkaas, wortel

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Mmm, deze zien er echt heel erg lekker uit!

    1. Mariska Author says:

      Dankje 🙂

  2. Aaah die kleine worteltjes! <3
    Zien er heerlijk uit 😀

    1. Mariska Author says:

      Ja die zijn schattig hè. De eerste paar was even een gedoe, maar daarna ging ik als een trein 😉

  3. Mieke | Mieksmind says:

    Wat bedoel je met baking? Baking soda? Gr

    1. Mariska Author says:

      Hi Mieke, ik bedoel daar bakpoeder mee. In de supermarkt wordt dit vaak verkocht in kleine zakjes met daarop Backin.

  4. Dit ziet er heerlijk uit! Uit welke ingrediënten zijn de kleine worteltjes gemaakt?

    1. Gekleurd marsepein! Denk dat fondant ook prima zal werken.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close