Worteltaart pannenkoeken met cream cheese frosting

Zin in worteltaart, maar ook in pannenkoekjes? Met deze worteltaart pannenkoeken hoef je niet te kiezen! Het beste van beide werelden gecombineerd tot een simpel en snel te maken recept. Niet ongeduldig wachten tot je taart eindelijk gaar is, gewoon hop, beslag in de koekenpan en bakken maar!

Altijd als ik wortel voorbij zie komen of erover schrijf, moet ik aan die mop denken over het konijn dat naar de bakker gaat. Heel stom, want worteltaart is niet vies, maar juist super lekker. Eerder maakte ik al worteltaart cupcakes en een rolcake. Die recepten zijn al heel simpel, maar deze worteltaart pannenkoeken winnen toch wel echt in simpelheid en ook zeker in snelheid.

worteltaart pannenkoeken

Worteltaart pannenkoeken

Dit recept begon ooit als babyproof recept. Baby pannenkoekjes zijn namelijk ideaal voer voor die kleintjes. Om hem groente mee te geven en te laten wennen aan kruiden, voegde ik wortel en speculaaskruiden toe. Uiteraard proef ik alles eerst zelf, voordat ik het aan hem geef en het resultaat was heerlijk! Echt worteltaart, maar dan in een pannenkoekje. We begonnen zo vaak mee te snoepen, dat ik besloot een volwassen versie te maken met zout, suiker en heerlijke cream cheese frosting.

De creame cheese glazuur is helemaal optioneel bij dit recept. Het maakt het echter wel een feestje. Het is super simpel en snel te maken, dus daar hoef je het niet voor te laten. Terwijl je pannenkoeken aan het bakken zijn, roer jij simpel de ingrediënten voor het glazuur door elkaar.

Worteltaart pannenkoeken met creme cheese frosting

Zin in worteltaart, maar ook in pannenkoekjes? Met deze worteltaart pannenkoeken hoef je niet te kiezen! Het beste van beide werelden gecombineerd tot een simpel en snel te maken recept. Niet ongeduldig wachten tot je taart eindelijk gaar is, gewoon hop, beslag in de koekenpan en bakken maar!
Porties 10 pannenkoekjes
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten

Worteltaart pannenkoeken

  • 100 gr geraspte wortel
  • 100 gr bloem
  • 2 eetlepels suiker (optioneel)
  • 1 snufje zout
  • 0.5 eetlepel speculaaskruiden
  • 100 ml melk (zie notitie)
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanillepasta
  • 1 theelepel bakpoeder
  • olie of boter om mee te bakken

Creme cheese glazuur

  • 2 eetlepels poedersuiker (of meer)
  • 200 gr roomkaas
  • 1 theelepel vanillepasta

Instructies

  • Meng de wortel met de bloem, bakpoeder, zout, speculaaskruiden en eventueel suiker.
  • Roer het ei los en giet erbij. Roer kort door.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe, tot het de dikte van jouw voorkeur heeft (ik ga voor dikke pannenkoekjes). Tot slot mag de vanille pasta er bij.
  • Bak de pannenkoekjes in koekenpan op midden hoog vuur aan beiden kanten, tot ze gaat zijn.
  • Terwijl dat bezig is, kunnen we snel het glazuur maken. Roer roomkaas met vanillepasta en poedersuiker los. Proef en voeg eventueel extra poedersuiker toe als je het zoeter wilt hebben.

Notities

Melk: gebruik iets meer of minder melk, totdat het beslag de gewenste dikte heeft.
Auteur: Mariska
Gang: brunch, Hoofdgerecht, ontbijt
Keuken: Westers
Trefwoord: kidsproof, pannenkoek, zoet

Pin deze Worteltaart pannenkoeken met cream cheese frosting!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Zeg nou zelf, toch meer mensen zouden kennis moeten maken met deze heerlijke worteltaart pannenkoeken?

Worteltaart pannenkoeken pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close