Fris Fruit – Yoghurt ijs zonder ijsmachine!

Fris Fruit - Yoghurt ijs zonder ijsmachine!
Fris Fruit – Yoghurt ijs zonder ijsmachine is binnen 15 minuten klaar is (inclusief afwas!). Heerlijk suikervrij en ook nog eens vrij van kunstmatige kleur- en zoetstoffen! Genieten zonder schuldgevoel dus!

Zodra de zon begint te schijnen, krijgen veel mensen trek in ijs. Ik hou het hele jaar door van ijs (hmmm, chocolade ijs!). Het ijs uit de winkel zit vaak boordevol suikers, kleurstoffen en E-nummers. Hoewel het soms onwijs lekker kan zijn, zit ik daar niet altijd op te wachten. Dit is heerlijk vers ijs, waar je je niet super schuldig over hoeft te voelen wanneer je het op hebt. Tegenwoordig ben ik verwend met een ijsmachine, maar voor dit recept heb je die niet nodig.

Het bevroren fruit uit dit recept kun je kant-en-klaar halen uit het vriesvak of je kunt zelf je fruit invriezen. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat je kleine blokjes fruit invriest, anders kan je keukenmachine, blender of staafmixer er moeite mee krijgen. De yoghurt ijs zonder ijsmachine die ik voor deze foto maakte bevat frambozen, maar vaak maak ik ook gebruik van mango!

Munt en honing/agave siroop zijn optioneel, maar de munt maakt het wel net wat frisser. De honing of agave siroop kun je ook vervangen door suiker, maar dan is het wel iets minder gezond en de suikerkorrels zullen niet misschien zo goed oplossen.

Benodigdheden Yoghurt ijs zonder ijsmachine

1 pakje bevroren fruit
yoghurt (ik gebruikte Fage yoghurt, 500g)
munt blaadjes (optioneel, maar wel erg lekker)
honing of agave siroop  (optioneel)

Bereiding Yoghurt ijs zonder ijsmachine

  1. Plaats het bevroren fruit, 350 gram van de yoghurt en munt in de hakmolen van je staafmixer, in de blender of in de keukenmachine.
  2. Blijf mixen tot al het bevroren fruit vermalen is. Voeg extra yoghurt toe naar smaak.
  3. Breng eventueel op smaak met honing of agave siroop, maar vaak is het fruit al zoet genoeg!

Binnen vijf minuten ben je klaar en kun je genieten van je zelfgemaakte Yoghurt ijs zonder ijsmachine. Mocht je het nog even willen bewaren, dan kun je het in de vriezer zetten, maar niet uren, want dan wordt het echt keihard!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *