Deze ‘zalm laagjescake’ bestaat uit laagjes gerookte zalm, met daartussen een crème van boter, ansjovis, citroenrasp en een vleugje roomkaas. Ontzettend lekker bij de borrel of als amuse met een stukje toast. Door de laagjes ziet het er meteen helemaal luxe en fancy uit.
Op zoek naar meer recepten voor je Kerstmenu? Bekijk dan ook onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2022!
Zalm laagjescake
Dit recept is geïnspireerd om een ‘pressure test’ die ik ooit bij Masterchef Australia voorbij zag komen. Ik denk inmiddels alweer een jaar of tien geleden. Het gerecht is mij zó bij gebleven, dat ik het nu nog steeds maak en besloot om het recept ook eens met jullie te delen. De kans bestaat dat het recept niet één-op-één overeenkomt met het originele Masterchef recept, want die kun je helaas niet meer vanuit Nederland bekijken.
Zalm Terrine
De meesten zullen dit gerecht ‘zalmterrine’ noemen. Alleen geeft dat mij echt zo’n jaren 70, geleibrokken gevoel, dat ik toch echt op zoek moest naar een andere naam. Een terrine wordt normaal gesproken ook gemaakt in een terrinevorm, maar het kan ook in een cakevorm. Voor de zalm laagjescake gebruiken wij dan ook altijd een extra kleine cakevorm.
Pin deze Zalm Laagjescake!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Klopt het, 200 gram boter?
Ja dat klopt