Zalm in een knapperig bladerdeegjasje: dat klinkt toch heerlijk? Zeker als je het ook nog combineert met spinazie. Vandaag laat ik je zien hoe je deze Zalm Wellington zelf op tafel kunt zetten.
Een Wellington doet het altijd goed!
Vorig jaar maakte in een Beet Wellington, een vegan versie van de Wellington. Dit jaar kan ik zelf alleen doorbakken vlees eten en laat de traditionele Wellington (met rundvlees) aan mij voorbij gaan. Deze versie met zalm is een fantastisch alternatief en minstens net zo lekker.
Zalm Wellington is ondanks zijn luxe uitstraling vrij eenvoudig en snel te maken. Nadat je de zalm hebt ingepakt in bladerdeeg hoeft het slechts 20 tot 25 minuten in de oven. Wil je graag wat voorbereiden? Dat kan gemakkelijk, volg alle stappen tot de zalm in de oven moet en plaats het pakketje verpakt in huishoudfolie in de koelkast.
Zoek je nog wat lekkers voor erbij? Wat dacht je van:
- Gegrilde groene asperges
- Gegrilde courgette en aubergines
- Aardappelkroketjes
- Simpele groene salade
- Geplette aardappeltjes uit de oven
Pin deze Fantastische Zalm Wellington (zalm in bladerdeeg)!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Klinkt erg lekker. Hoe deed je het met de vraagjes?
Dankje! Je vraag snap ik niet helemaal, bedoel je misschien graatjes? Ik had een zalmfilet en daar zijn de graatjes al uit. Wel altijd handig bij vis om zacht met je vinger er over te wrijven om te voelen of er toch nog een verstekeling achter is gebleven.
Hoi Mariska, mooi recept. Ik wil graag weten of het uitmaakt om zalm met huid of zonder huid te gebruiken?
Hi! Zonder huid, je kan hem namelijk niet knapperig bakken en dan wordt de vel rubberig
dank je wel!!