Fantastische Zalm Wellington (zalm in bladerdeeg)

Zalm in een knapperig bladerdeegjasje: dat klinkt toch heerlijk? Zeker als je het ook nog combineert met spinazie. Vandaag laat ik je zien hoe je deze Zalm Wellington zelf op tafel kunt zetten.

zalm in bladerdeeg

Een Wellington doet het altijd goed!

Vorig jaar maakte in een Beet Wellington, een vegan versie van de Wellington. Dit jaar kan ik zelf alleen doorbakken vlees eten en laat de traditionele Wellington (met rundvlees) aan mij voorbij gaan. Deze versie met zalm is een fantastisch alternatief en minstens net zo lekker.

Zalm Wellington is ondanks zijn luxe uitstraling vrij eenvoudig en snel te maken. Nadat je de zalm hebt ingepakt in bladerdeeg hoeft het slechts 20 tot 25 minuten in de oven. Wil je graag wat voorbereiden? Dat kan gemakkelijk, volg alle stappen tot de zalm in de oven moet en plaats het pakketje verpakt in huishoudfolie in de koelkast.

Zoek je nog wat lekkers voor erbij? Wat dacht je van:

Zalm Wellington

Zalm in een knapperig bladerdeegjasje: dat klinkt toch heerlijk? Zeker als je het ook nog combineert met spinazie. Vandaag laat ik je zien hoe je deze Zalm Wellington zelf op tafel kunt zetten.
Porties 4 - 6 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Tijd in de oven 20 min
Totale tijd 40 min

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gr zalm (om en nabij, maar wel een mooi stuk van gelijke dikte)
  • 1 rol bladerdeeg vers
  • 200 gr spinazie vers
  • 1-1 tenen knoflook
  • 200 gr roomkaas naturel
  • 8 gr dille half bosje
  • 0.5 rasp  schil van halve citroen
  • grove mosterd
  • 1 ei losgeklopt
  • zout, peper en olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en schep hier de spinazie, samen met de teentjes knoflook en een flinke snuf zout, in om. Blijf dit doen tot de spinazie goed geslonken is. Zelf doe ik dit in twee batches, anders valt steeds een deel van de spinazie uit de pan bij het omscheppen.
  • Roer de roomkaas los met fijn gesneden dille en de rasp van de schil van een halve citroen. Roer dit door de spinazie heen, tot alles goed gesmolten en met elkaar vermengd is. Breng op smaak met flink wat vers gemalen peper, niet te zuinig doen! Schep de spinazie uit de pan en laat afkoelen.
  • Rol je bladerdeeg uit. Bekijk goed hoe je zalm hier op past en hoe je de zalm gaat inpakken. Heeft je zalm aan één kant een heel dun gedeelte? Snijd dit dan weg, zodat je een stuk van meer gelijke dikte krijgt, dat gaart mooier.
  • Smeer het bladerdeeg in met grove mosterd in de vorm van je zalmstuk en leg hier je zalm boven op. We leggen de zalm mooi in het midden van je deeg.
  • Verdeel de spinazie over de bovenkant van de zalm, duw een beetje aan. Is je spinazie erg vochtig? Probeer het overtollige vocht dan kwijt te raken, voordat je de spinazie op de zalm legt.
  • We gaan nu inpakken, net als een cadeautje. Vouw over de lengte de zijkanten naar elkaar toe, plak eventueel aan elkaar vast met een beetje losgeklopt ei.
  • Duw nu de korte zijkanten voorzichtig maar stevig naar beneden aan en vouw deze vervolgens naar boven. Heb je veel deeg over, snijd dit dan af.
  • Draai je zalmpakketje om en leg met de vouwkant naar beneden op je bakplaat.
  • Maak eventueel versieringen met een mes in het bladerdeeg. Let op: niet doorsnijden, alleen insnijden. Smeer goed in met losgeklopte ei.
  • Plaats in het midden van de oven en bak in 20 tot 25 mooi goudbruin.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Engels, Frans, Westers
Trefwoord: bladerdeeg, kerst hoofdgerecht, kerst vis, oven, spinazie, vis, Wellington, zalm

Pin deze Fantastische Zalm Wellington (zalm in bladerdeeg)!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Zalm Wellington

Join the Conversation

  1. Klinkt erg lekker. Hoe deed je het met de vraagjes?

    1. Dankje! Je vraag snap ik niet helemaal, bedoel je misschien graatjes? Ik had een zalmfilet en daar zijn de graatjes al uit. Wel altijd handig bij vis om zacht met je vinger er over te wrijven om te voelen of er toch nog een verstekeling achter is gebleven.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close