Zalmburgers met yoghurtsaus en ingelegde komkommer

Deel met vrienden en familie

Het kinkt misschien heel decadent, zelfgemaakte zalmburgers met yoghurtsaus en ingelegde komkommer, maar het is een fluitje van een cent om te maken. Binnen dertig minuten staan deze toppers gewoon bij jou op tafel!

Zalmburgers met yoghurtsaus

Hoewel deze zalmburgers met yoghurtsaus lekker genoeg zijn om zonder broodje te eten, mocht je het bijvoorbeeld koolhydraatarm willen houden, zijn ze ook heel erg lekker op een broodje. Zowel op een zacht klassiek burgerbroodje als bijvoorbeeld een brioche broodje. Zelf ben ik gegaan voor bietenpita’s en ik zal eerijk toegeven: dat deed ik stiekem een beetje voor de kleur. Het bleek een schot in de roos, de broodjes gaan uitstekend samen met de zalmburgers!

Zalmburgers met yoghurtsaus en ingelegde komkommer

Zelfgemaakte zalmburgers met yoghurtsaus en ingelegde komkommer zijn een fluitje van een cent om te maken. Binnen dertig minuten staan deze toppers gewoon bij jou op tafel!
Porties 2 burgers
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Ingelegde komkommer

  • 5 mini komkommers
  • 60 ml rijstazijn 4 eetlepels
  • 60 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • paar takjes dille grof gescheurd

Yoghurtsaus

  • 4 flinke eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • rasp van de schil van een 1/4 citroen
  • 0.5 bosje dille
  • scheut extra virgin olijfolie
  • zout
  • peper

Zalmburger

  • 175 gr verse zalm moot
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 kleine rode ui
  • teentje knoflook
  • 1 eiwit
  • snuf peper
  • 1 - 2 handjes fijn paneermeel
  • olie om in te bakken
  • 2 broodjes! optioneel

Instructies

  • Check eerst of je broodjes nog in de oven moeten, dan kan je meteen de oven voorverwarmen.
  • We gaan eerste de ingelegde komkommer maken, zodat dat goed in kan trekken, terwijl we met de rest bezig zijn. Snijd met een mandoline of een kaasschaaf dunne plakjes van de komkommers. Verhit de rest van de ingrediënten voor de ingelegde komkommers (dus niet de komkommer zelf!) in een steelpan. Breng aan de kook, laat 30 seconden borrelen en giet over de komkommerslierten heen. Schep zo nu en dan om.
  • Dan nu de yoghurtsaus, zodat die klaar staat als de zalmburgers straks uit de pan komen. Rits de dille van de takjes en hak fijn. Meng de dille met de overige ingrediënten. Proef even, breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Wel eerst proeven, sommige kappertjes kunnen namelijk al flink zout zijn.
  • Dan nu eindelijk de zalmburgers! Snijd de zalm grof in blokjes. Neem ongeveer 1/3 deel van de zalm en doe deze in een keukenmachine en pureer samen met de grove mosterd en een teentje knoflook tot het een mousse wordt.
  • Hak de rode ui grof in stukken. Doe dit bij de zalmmousse en pulseer een paar keer, tot de ui fijner is geworden. Voeg de overige zalm en het eiwit toe en pulseer tot het een geheel wordt.
  • Schep de zalm in een schaal en meng er beetje bij beetje paneermeel bij tot het geheel een beetje blijft plakken. Vorm tot twee zalmburgers.
  • Bak de zalmburgers in olie, zo'n 3-4 minuten aan elke kant. Serveer (al dan niet op een broodje) met de yoghurtsaus en ingelegde komkommer.
Auteur: Mariska
Gang: bbq, Hoofdgerecht
Keuken: Europees, Scandinavisch
Trefwoord: burger, zalm

Pin dit recept!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Zalmburgers met yoghurtsaus

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Oh my, dat ziet er goed uit. Ik ga dit morgen testen! Dank voor het delen! 😀

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close