Zalmrollade uit de Oven

Deel met vrienden en familie

Ben je op zoek naar een smakelijk en verfijnd visgerecht voor je kerstmenu? Dan is een zalmrollade uit de oven het ideale kerst hoofdgerecht voor jouw feestelijke maaltijd. Zalm is niet alleen een veelzijdige en gezonde keuze, maar het ziet er ook prachtig uit op de kersttafel. Dit recept combineert zalm met een kruidige en nootachtige vulling, wat zorgt voor een perfecte balans van zowel smaak als textuur. Top af met verse kruiden en het ziet er ook nog eens fantastisch uit. 

Meer inspiratie voor de feestdagen? Kijk dan zeker op onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk kerstmenu 2024

Zalmrollade uit de oven

Deze zalmrollade uit de oven is een hoofdgerecht voor je kerstmenu dat zowel luxe, als eenvoud uitstraalt. De vulling van hazelnoten, verse kruiden en een beetje Parmezaanse kaas geeft een verrassende diepgang aan de zachte zalm. Het recept is eenvoudig te volgen en kan zelfs een dag van tevoren worden voorbereid. Bewaar de rollade in de koelkast, gewikkeld in folie, en bak hem de volgende dag af in de oven. Dit bespaart je tijd op de drukke kerstdag en zorgt ervoor dat je de aandacht kunt richten op andere gerechten, of natuurlijk op je gasten.

Zalmrollade gevuld met pesto van hazelnoten

Waarom zalm uit de oven met Kerst?

Een zalm uit de oven ziet er niet alleen prachtig uit (en dat wil je natuurlijk met je kerstmenu), het is ook een licht verteerbare optie die goed samen gaat met zowel klassieke, als moderne bijgerechten. Van frisse salades tot geroosterde groenten, de zalmrollade vormt de perfecte basis voor een feestelijke maaltijd.

Dus zoek jij een kerstgerecht met vis dat indruk maakt? Dan is deze zalmrollade uit de oven een absolute aanrader. 

Geniet van dit heerlijke zalmgerecht en maak van je kerstmenu een feest!

Zalmrollade uit de Oven

Ben je op zoek naar een smakelijk en verfijnd visgerecht voor je kerstmenu? Dan is een zalmrollade uit de oven het ideale kerst hoofdgerecht voor jouw feestelijke maaltijd. Zalm is niet alleen een veelzijdige en gezonde keuze, maar het ziet er ook prachtig uit op de kersttafel. Dit recept combineert zalm met een kruidige en nootachtige vulling, wat zorgt voor een perfecte balans van zowel smaak als textuur. Top af met verse kruiden en het ziet er ook nog eens fantastisch uit.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • Keukenmachine of NutriBullet
  • Fijne rasp

Ingrediënten

  • 500-600 gr zalm zonder vel
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 citroen
  • zout
  • peper

Vulling

  • 95 gr hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel lente-ui
  • 0.5 bosje peterselie
  • 10 takjes bieslook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie of wat meer
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 eiwit
  • zout

Sausje bovenop

  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel olijfolie

Optionele extra's

  • Extra verse kruiden

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
  • Neem je zalm, dep droog met wat keukenrol en controleer op graten. Is je zalm erg dik, dan kan je er voor kiezen om de zalm doormidden te snijden, maar aan 1 kant vast te laten, zodat je de zalm kan openvouwen als een boek.
    500-600 gr zalm zonder vel
  • Bestrooi je zalm met zout en peper, en smeer in met mosterd. Rasp de schil van je citroen (alleen het gele, het witte is bitter) eroverheen.
    2 theelepels mosterd, 1 citroen, zout, peper
  • Voeg alle ingrediënten van de vulling toe aan keukenmachine of blender en maal tot een pasta. Is de pasta te droog? Voeg dan wat extra olijfolie toe.
    95 gr hazelnoten, 1 teentje knoflook, 1 stengel lente-ui, 0.5 bosje peterselie, 10 takjes bieslook, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel honing, 1 eetlepel olijfolie, 50 gr Parmezaanse kaas, 1 eiwit, zout
  • Verdeel je vulling over de zalm en rol deze voorzichtig op, eventueel met wat hulp van plasticfolie. Bind vast met bindtouw en leg op een bakplaat.
  • Meng honing, mosterd en olijfolie door elkaar heen en smeer dit op de bovenkant van de zalm, voordat je deze in de oven zet.
    1 theelepel honing, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel olijfolie
  • Bak de zalm in 15 tot 20 minuten gaar. Besprenkel optioneel met verse kruiden.
    Extra verse kruiden
Auteur: Mariska
calorieën: 447kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees, Scandinavisch, Westers
Trefwoord: kerst hoofdgerecht, kerst vis, rollade, zalm

Nutrition

Calorieën: 447kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 33g | Fat: 31g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 6g | Monounsaturated Fat: 18g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 349mg | Potassium: 870mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 202IU | Vitamin C: 18mg | Calcium: 167mg | Iron: 3mg

Pin dit recept voor Zalmrollade uit de Oven!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Zalmrollade uit de oven ideaal als kerst hoofdgerecht

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close