Zalmspiesjes van de BBQ

Deel met vrienden en familie

Wie denkt er bij mooi weer in de zomer niet gelijk aan de barbecue? Ik in ieder geval wel! En vandaag deel ik een heerlijk recept voor zalmspiesjes van de BBQ, op stokjes van rozemarijn! Dat smaakt niet alleen extra lekker, het ziet er ook nog eens super leuk uit. En naast het heerlijke BBQ recept, geef ik je ook nog een slimme tip om je barbecue moeiteloos schoon te maken. Het draait immers om genieten, zowel tijdens, als na de maaltijd, nietwaar?

BBQ’en met Coop

Deze heerlijke BBQ post is een samenwerking tussen de gezellige oranje supermarkt Coop en Flying Foodie. Coop heeft deze zomer superveel heerlijke barbecue-inspiratie, inclusief recepten, op hun website staan. Ik heb mij dan ook lekker laten inspireren door hun zalmspiesjes met rozemarijn recept. Ik zou zeker even tussen de rest van hun BBQ recepten snuffelen voor meer inspiratie! 

Zalm spiesjes van de COOP

Zalmspiesjes van de BBQ

Zalmspiesjes van de BBQ

Je hebt voor deze spiesjes niet veel nodig, alleen:

  • Zalmfilet
  • Rozemarijn
  • Citroen
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Allemaal goed te verkrijgen bij de supermarkt. Zelf gebruikte ik alleen rozemarijn van mijn balkon, want die had ik toch nog staan. Mijn variatie-tip is om er ook nog een klein beetje mosterd aan toe te voegen. Dit geeft het net even meer een kick. Ik serveer de zalmspiesjes van de barbecue met rijst, maar je kunt het natuurlijk ook serveren met andere sateetjes en een salade!

Tips voor een schone BBQ

Wanneer je klaar bent met BBQ’en, leg dan een citroen met de snij-zijde op de barbecue en laat deze even warm worden. Daarna kun je met de warme citroen heel goed je roosters schoonmaken, door er overheen te wrijven. Mag gewoon een citroen zijn die je al gebruikt hebt, hoeft echt geen nieuwe te zijn.

Lees alle tips om je BBQ schoon te maken op: Tips om je barbecue goed schoon te maken

Zalmspiesjes van de BBQ

Wie denkt er bij mooi weer in de zomer niet gelijk aan de barbecue? Ik in ieder geval wel! En vandaag deel ik een heerlijk recept voor zalmspiesjes van de BBQ, op stokjes van rozemarijn! Dat smaakt niet alleen extra lekker, het ziet er ook nog eens super leuk uit. En naast het heerlijke recept, geef ik je ook nog een slimme tip om je barbecue moeiteloos schoon te maken. Het draait immers om genieten, zowel tijdens, als na de maaltijd, nietwaar?
Porties 4 spiesjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram zalmfilet zonder vel
  • 4 takjes rozemarijn lekker lang
  • 1 citroen
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Instructies

  • Rits de blaadjes van de rozemarijn, maar zorg wel dat er een mooi topje aan ieder takje blijft zitten.
    4 takjes rozemarijn
  • Snijd de afgeritste blaadjes fijn. Snijd 12 mooie blokjes van de zalm.
    500 gram zalmfilet
  • Kruid de zalm met versgemalen peper, zout, een scheutje olijfolie en de fijngesneden rozemarijn. Mocht je ook mosterd willen toevoegen? Voeg dan een theelepel mosterd toe.
    1 snufje zout, 1 snufje peper, 1 scheutje olijfolie
  • Spies de stukjes zalm op de takjes rozemarijn.
  • Snijd de citroen doormidden en leg met de gesneden kant op het rooster van de barbecue. Laat roosteren tot het mooi gekleurd is.
    1 citroen
  • Besprenkel de zalmspiesjes lichtjes met olijfolie en grill ze kort aan beide kanten op de barbecue. Het visvlees mag nog enigszins rosé blijven.
  • Leg de spiesjes op een bord en knijp er het sap van de gegrilde citroen overheen!
Auteur: Mariska
Gang: bbq
Keuken: Westers
Trefwoord: bbq, zalm

Pin deze Zalmspiesjes van de BBQ!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Zalm spiesjes met rijst

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close