Zalmtartaar met avocado en Aziatische dressing. Ziet er best fancy uit, toch? Zal ik je verklappen dat je dit gerechtje makkelijk in 10 minuten in elkaar kunt zetten (oké, 20 als je een beetje stuntelt in de keuken) en ook nog eens makkelijk in 5 minuutjes mooi kunt opmaken? Wat wil je nog meer?
Zalmtartaar met avocado
Zalm en avocado zijn een gouden duo, beiden romig op hun eigen manier en de kleuren matchen ook nog eens ontzettend goed. We gaan voor een heerlijke, maar simpele Aziatische dressing met onder andere soja, limoen en gember. Als je wilt kun je het ook nog een beetje pit meegeven, dat kan zowel de zalm als de avocado heel goed hebben.
Dit gerecht is niet geschikt voor kleine kinderen en zwangeren, kijk bijvoorbeeld eens bij het zwangerschapsproof Kerstmenu (feest voor iedereen) voor meer inspiratie.
Kerst voorgerecht met zalm
Wil je een lekker snel recept met zalm als voorgerecht deze kerst, dan is dit recept echt iets voor jou. Het is niet alleen snel klaar, het is ook nog eens heel makkelijk leuk te serveren. Zelfs als je daar geen (kerst)ster in bent. Zelf kozen we er bij Flying Foodie voor om de zalmtartaar te serveren in een mooi hoog coupe glas, maar je kunt dit recept ook heel mooi opmaken op een bordje met behulp van een kookring.
Een goede voorbereiding is het halve werk
Dit recept leent zich natuurlijk uitermate goed als voorgerecht tijdens de feestdagen. Hoewel het een lekker snel recept is, wil je waarschijnlijk toch al wat voorbereiden. Ik snap dat. Met dit gerecht kun je de dressing alvast van tevoren maken en je kunt ook de zalm in stukjes snijden, maar meng deze nog niet met elkaar. Anders gaart de vis al wat (door de limoen en soja) en mist het de frisheid die je bij zalmtartaar juist wilt hebben.
Pin deze Zalmtartaar met avocado en Aziatische dressing!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.