Zalmtartaar met avocado en Aziatische dressing

Deel met vrienden en familie

Zalmtartaar met avocado en Aziatische dressing. Ziet er best fancy uit, toch? Zal ik je verklappen dat je dit gerechtje makkelijk in 10 minuten in elkaar kunt zetten (oké, 20 als je een beetje stuntelt in de keuken) en ook nog eens makkelijk in 5 minuutjes mooi kunt opmaken? Wat wil je nog meer?

Zalmtartaar met avocado

Zalm en avocado zijn een gouden duo, beiden romig op hun eigen manier en de kleuren matchen ook nog eens ontzettend goed. We gaan voor een heerlijke, maar simpele Aziatische dressing met onder andere soja, limoen en gember. Als je wilt kun je het ook nog een beetje pit meegeven, dat kan zowel de zalm als de avocado heel goed hebben.

Dit gerecht is niet geschikt voor kleine kinderen en zwangeren, kijk bijvoorbeeld eens bij het zwangerschapsproof Kerstmenu (feest voor iedereen) voor meer inspiratie.

Aziatische zalmtartaar

Kerst voorgerecht met zalm

Wil je een lekker snel recept met zalm als voorgerecht deze kerst, dan is dit recept echt iets voor jou. Het is niet alleen snel klaar, het is ook nog eens heel makkelijk leuk te serveren. Zelfs als je daar geen (kerst)ster in bent. Zelf kozen we er bij Flying Foodie voor om de zalmtartaar te serveren in een mooi hoog coupe glas, maar je kunt dit recept ook heel mooi opmaken op een bordje met behulp van een kookring.

zalmtartaar met avocado met Aziatische dressing

Een goede voorbereiding is het halve werk

Dit recept leent zich natuurlijk uitermate goed als voorgerecht tijdens de feestdagen. Hoewel het een lekker snel recept is, wil je waarschijnlijk toch al wat voorbereiden. Ik snap dat. Met dit gerecht kun je de dressing alvast van tevoren maken en je kunt ook de zalm in stukjes snijden, maar meng deze nog niet met elkaar. Anders gaart de vis al wat (door de limoen en soja) en mist het de frisheid die je bij zalmtartaar juist wilt hebben.

Zalmtartaar met avocado en Aziatische dressing

Zalmtartaar met avocado en Aziatische dressing. Ziet er best fancy uit, toch? Zal ik je verklappen dat je dit gerechtje makkelijk in 10 minuten in elkaar kunt zetten (oké, 20 als je een beetje stuntelt in de keuken) en ook nog eens makkelijk in 5 minuutjes mooi kunt opmaken? Wat wil je nog meer?
Porties 4 voorgerechten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

  • Scherp mes

Ingrediënten

  • 600 gr zalm vers!
  • 2 stuks avocado rijp, maar stevig
  • 2 stuks lente ui
  • 1,5 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels limoensap vers
  • 1,5 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel gember fijn geraspt
  • 1 teentje knoflook fijn geraspt
  • 0.25 theelepel chili optioneel en naar smaak
  • sesamzaad

Instructies

  • Haal de zalm uit de koelkast en laat een beetje op kamertemperatuur komen. Dep droog met een stukje keukenrol en snijd in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Doe hetzelfde met de avocado's, besprenkel met een klein beetje limoensap tegen verkleuring.
  • Meng alle overige ingrediënten, met uitzondering van de sesamzaadjes, door elkaar. Proef en voeg eventueel extra soja of juist limoensap toe. Je wilt een lekker hartig, maar toch nog fris sausje hebben.
  • Schep de marinade door de zalm heen en laat 2-3 minuutjes staan, voordat je voorzichtig de blokjes avocado er doorheen schept.
  • Verdeel over bordjes of glazen en besprenkel met wat sesamzaadjes.

Notities

Wil je de zalm van tevoren vast snijden? Haal deze dan uit de koelkast, snijd deze in blokjes en plaats afgedekt terug in de koelkast. Haal de zalm een half uur voor je deze wilt serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Auteur: Mariska
Gang: Voorgerecht
Keuken: Aziatisch, Westers
Trefwoord: avocado, kerst, kerst recept, kerst vis, kerst voorgerecht, sojasaus, vis, zalm

Pin deze Zalmtartaar met avocado en Aziatische dressing!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

zalm tartaar met avocado

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close