Zandkoekjes zijn eenvoudige, maar wel erg lekkere koekjes. En wie is er nou niet gek op koekjes? Gezellig om samen op te eten, maar misschien nog wel leuker om samen te maken!
Zandkoekjes
Zandkoekjes, wie kent ze niet? De koekjes danken hun naam aan de structuur die heerlijk kruimelig is. Dat, gecombineerd met de kleur, doet denken aan zand. Gelukkig smaken ze niet zo, maar hebben ze een heerlijke, koekige smaak met een vleugje vanille. Hoewel het eigenlijk niet hoort, is een klein beetje citroenrasp ook héél lekker in dit koekje.
Ouderwetse zandkoekjes hebben een 3:2:1 verhouding. Dat betekent dat er drie delen bloem, twee delen boter en 1 deel suiker in het deeg zit. Sommige nieuwere recepten gebruiken ook een ei. Dit maakt het deeg soepeler en makkelijker om mee te werken, maar officieel hoort er geen ei in zandkoekjes.
Koekjes maken met kinderen
Zandkoekjes zijn leuke koekjes om samen te maken met kinderen. Iedereen vindt ze lekker en het recept heeft alle stappen die het koekjes maken leuk maakt voor kinderen. Samen het deeg kneden, uitrollen en tot slot het uitsteken met vormpjes. Na het bakken kun je deze koekjes ook nog eens heel leuk versieren met glazuur van poedersuiker met een beetje water of met chocolade. Het feest is compleet als ze ook nog eens aan de slag mogen met spikkels en strooisels.
Het deeg bevat geen rauw ei, handig met de kleine snoeperds!
Pin dit recept voor Zandkoekjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.