Zelf Hotdogbroodjes Maken

Deel met vrienden en familie

Deze zelfgemaakte Hotdogbroodjes zijn heerlijk zacht en smaakvol. Totaal anders dan de droge, teleurstellende broodjes uit de supermarkt. Ondanks dat ze heerlijk zacht zijn, vallen ze niet uit elkaar als je hotdog bereidt en eet!

Hotdog Broodjes

Zo nu en dan kan ik echt trek hebben in een hotdog. In mijn supermarkt zijn vaak geen hotdogbroodjes te vinden en als ze er al zijn, zijn ze vaak droog en smaakloos. Gelukkig is het recept om zelf hotdogbroodjes te maken heel simpel. Zeker als je een mixer met een deeghaak gebruikt is het een fluitje van een cent. 

Of je nou gaat voor een Chicago-style hotdog, of gewoon een paar knakworsten met ketchup en mayo: ze zijn nog lekkerder met een vers hotdogbroodje!

Hotdog Broodjes zelf maken

Extra tips

  • Bij stap 10 smeer je de broodjes in met ei. Duw niet te hard met je kwast, dat vervormt de broodjes.
  • Eet je niet direct je broodjes op als ze uit de oven komen? Bedek ze dan met een schone theedoek om ze zacht te houden.
  • Stoom je hotdogbroodjes kort voordat je ze serveert. Bijvoorbeeld boven de pan met je hotdogs!

Hotdogbroodjes

Deze zelfgemaakte Hotdogbroodjes zijn heerlijk zacht en smaakvol. Totaal anders dan de droge, teleurstellende broodjes uit de supermarkt. Ondanks dat ze heerlijk zacht zijn, vallen ze niet uit elkaar als je hotdog bereidt en eet!
Porties 12 broodjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rijzen 1 uur 55 minuten
Totale tijd 2 uur 25 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 120 ml water handwarm
  • 120 ml melk
  • 1 zakje gist 7 gram
  • 450 gr bloem
  • 15 gr kristalsuiker
  • 1.5 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 30 gr boter kamertemperatuur

Extra

  • 1 losgeklopt ei met een paar druppels water
  • gesmolten boter
  • maanzaad optioneel

Instructies

  • Verwarm water met de melk tot het lauwwarm is. Haal van de hittebron en voeg de gist toe. Roer goed door en laat 5 minuten staan.
    120 ml water, 120 ml melk, 1 zakje gist
  • Meng bloem, suiker en zout door elkaar heen in een grote kom (bijvoorbeeld die van je mixer).
    450 gr bloem, 15 gr kristalsuiker, 1.5 theelepel zout
  • Voeg de eieren toe en kneed dit op lage snelheid met je degenhaken door. Voeg daarna beetje bij beetje al knedend je melk/water/gistmengsel toe.
    1 ei, 1 eidooier
  • Kneed tot je een mooi glad deeg hebt. Voeg lepel voor lepel de zachte boter toe en kneed dit tot de boter is opgenomen.
    30 gr boter
  • Vet een kom in en vorm je deeg tot een bal. Laat dit afgedekt op een warme plek een uur rijzen, of tot het deeg verdubbeld is in omvang.
  • Sla het deeg plat en stort het op een licht met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het in 10-12 gelijke stukken.
  • Vorm het tot een bal en dek af met een vochtige handdoek. Laat 10 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Rol de deegballen uit tot worstjes van 15 cm lang en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, ongeveer een ruime cm van elkaar af.
    Dek af met een omgekeerde bakplaat of een vochtige theedoek. Laat 30 minuten rijzen. Ze zullen tegen elkaar aankomen, maar dat wil je juist voor de hotdog broodjes vorm!
  • Bestrijk elk broodje met het losgeklopte ei. Zet 15-20 minuten in de oven.
    1 losgeklopt ei
  • Haal de broodjes eruit en bestrijk met gesmolten boter en eventueel maanzaadjes, als je voor een Chicago-stijl hotdog gaat!
    gesmolten boter, maanzaad

Notities

Zijn je broodjes wat aan de droge kant? Zet dan een schaaltje water op de bodem van de oven als je je hotdogbroodjes bakt.
Auteur: Mariska
calorieën: 176kcal
Gang: bbq, Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: brood, hotdog

Nutrition

Calorieën: 176kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 3g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 37mg | Sodium: 322mg | Potassium: 64mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 121IU | Calcium: 23mg | Iron: 2mg

Met hetzelfde recept kun je ook heel goed hamburgerbroodjes maken. Volg gewoon het hele recept, maar maak de broodjes rond, in plaats van langwerpig!

Pin dit recept voor Hotdogbroodjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Bakplaat met hotdog broodjes die zelf gemaakt zijn

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close