Deze zelfgemaakte Hotdogbroodjes zijn heerlijk zacht en smaakvol. Totaal anders dan de droge, teleurstellende broodjes uit de supermarkt. Ondanks dat ze heerlijk zacht zijn, vallen ze niet uit elkaar als je hotdog bereidt en eet!
Hotdog Broodjes
Zo nu en dan kan ik echt trek hebben in een hotdog. In mijn supermarkt zijn vaak geen hotdogbroodjes te vinden en als ze er al zijn, zijn ze vaak droog en smaakloos. Gelukkig is het recept om zelf hotdogbroodjes te maken heel simpel. Zeker als je een mixer met een deeghaak gebruikt is het een fluitje van een cent.
Of je nou gaat voor een Chicago-style hotdog, of gewoon een paar knakworsten met ketchup en mayo: ze zijn nog lekkerder met een vers hotdogbroodje!
Extra tips
- Bij stap 10 smeer je de broodjes in met ei. Duw niet te hard met je kwast, dat vervormt de broodjes.
- Eet je niet direct je broodjes op als ze uit de oven komen? Bedek ze dan met een schone theedoek om ze zacht te houden.
- Stoom je hotdogbroodjes kort voordat je ze serveert. Bijvoorbeeld boven de pan met je hotdogs!
Met hetzelfde recept kun je ook heel goed hamburgerbroodjes maken. Volg gewoon het hele recept, maar maak de broodjes rond, in plaats van langwerpig!
Pin dit recept voor Hotdogbroodjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.