Zelf ketchup maken doe je heel makkelijk met dit recept. De tomaten krijgen een heerlijke diepe en rijke smaak, doordat we ze roosteren in de oven. Daarna worden ze simpel op smaak gebracht, krijgen ze een zuurtje mee en pureer je het zo tot de allerlekkerste ketchup!
De ketchup is een paar weken in de koelkast te bewaren, mits je schoon werkt en je flessen steriel zijn.
Foodblog swap met Slowfoody
Deze maand mocht ik , voor de Foodblog Swap, aan de slag met de recepten van Slowfoody! Eerder gaf ik al een twist aan één van haar recepten met deze luxe vissticks. Na veel twijfel besloot ik haar ketchup recept een twist te geven. Veel heb ik niet veranderd, want het recept was al ontzettend lekker. Ik voegde gepofte knoflook en wat bouillon toe aan het recept voor een diepere smaak en liet de paprika’s weg.
Zelf ketchup maken met tomaten
Stiekem is het eigenlijk niet zo veel werk, het roosteren gebeurt immers in de oven, daar hoef je zelf niet zoveel voor te doen. Alleen in en op tijd weer uit de oven schuiven. Voor de rest in het eigenlijk een kwestie van ingrediënten afwegen. Ik gebruik in deze periode van het jaar het liefst kleine Romaatjes. Die hebben lekker veel smaak. Aan het eind van de zomer kun je ook goed rijpe, grotere tomaten gebruiken. Je herkent een goede tomaat aan zijn mooie dieprode kleur, ze geven een beetje mee als je er zacht in knijpt of op drukt en ze ruiken echt naar tomaat. Dat laatste lijkt logisch, maar ruik nu maar eens aan een tomaat; het zal je verbazen hoe weinig geur die heeft!
Pin dit recept om zelf ketchup te maken
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.