Zelf loempiavellen maken (super simpel en goedkoop)

Deel met vrienden en familie

Met dit super simpele recept maak je heel makkelijk zelf loempiavellen. Kun jij een pannenkoek bakken? Dan kun je ook zeker loempiavellen bakken. Dit recept bestaat uit slechts vier ingrediënten, waaronder water. Verras iedereen met loempia’s die jij helemaal zelf hebt gemaakt!

Voordelen van zelf loempiavellen maken

Natuurlijk kun je de loempiavellen ook kopen, maar naast dat het leuk is om te doen, heeft het zelf maken van loempiavellen nog meer voordelen:

  • Ze zijn gegarandeerd vers en soepel
  • Je hoeft niet naar de toko, alles is te krijgen in de supermarkt
  • Het is goedkoop
  • Het geeft extra voldoening
  • en tot slot: ze scheuren bijna niet en vouwen daarom veel makkelijker

Dus hoewel het voelt als een extra onnodige handeling, omdat je ze ook kant-en-klaar kunt kopen, is het dus echt wel de moeite waard om zelf aan de slag te gaan!

Loempiavellen zelf maken

Meer Chinese recepten

Smaakt dit recept naar meer? Dan hebben we goed nieuws, we hebben namelijk nog meer Chinese recepten voor je:

Zelf loempiavellen maken

Met dit super simpele recept maak je heel makkelijk zelf loempiavellen. Kun jij een pannenkoek bakken? Dan kun je ook zeker loempiavellen bakken. Dit recept bestaat uit slechts vier ingrediënten, waaronder water. Verras iedereen met loempia's die jij helemaal zelf hebt gemaakt!
Porties 8 vellen
Voorbereidingstijd 10 minuten
20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 snuf zout
  • 400 ml water
  • neutrale olie om te bakken

Instructies

  • Meng de bloem met je ei en een goede snuf zout. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer steeds goed door met een garde.
  • Roer door tot je geen (zichtbare) klontjes meer hebt. Haal je beslag door de zeef en zet in de koelkast. Laat minimaal 30 minuten rusten, langer is beter.
    Zelf giet ik het meteen in een schenkkan, dat is straks makkelijk bij het bakken.
  • Doe wat olie in een koekenpan en smeer dit goed uit met een stukje keukenrol.
  • Verdeel een dun laagje beslag over de bodem van de pan. Houd de pan van het vuur en een beetje schuin, terwijl je het beslag erin schenkt, dan verdeelt het makkelijker en kun je de pan goed ronddraaien.
  • Keer om zodra de bovenkant droog is en bak nog kort op de andere kant. De loempiavellen hoeven niet te kleuren, ze blijven vrijwel wit.
  • Herhaal tot je beslag op is!

Notities

Dit beslag maakt 6 tot 10 loempiavellen, afhankelijk van de grootte van je koekenpan en hoe dun je ze maakt. 
Auteur: Mariska
Gang: basis recept
Keuken: Chinees
Trefwoord: loempia, loempiavellen, zelf maken

Pin dit recept voor Chinese loempiavellen!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

recept loempia vellen

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. kun je deze loempiavellen ook invriezen?

    1. Mariska Author says:

      Ja dat zou kunnen, maar zelf vind ik ze dan wel minder lekker worden.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close