Zelf een heerlijke Chai Latte maken

Deel met vrienden en familie

Recept Chai Latte zelf makenn
Wist je dat je ook heel makkelijk zelf een Chai Latte kunt maken? Lekker kruidig en warm. Ideaal voor deze periode van het jaar, wanneer de zon zijn kracht verliest en we ons op andere manieren warm moeten houden.

Een Chai Latte geeft mij een heerlijk herfstig gevoel. Lekker warm en kruidig. Chai is Indiaas voor thee, als er over Chai Thee of Chai Tea wordt gesproken, is dat dus een beetje dubbelop. Door het zelf te maken krijg je hem precies zoals je hem lekker vindt en bespaar je jezelf ook nog eens flink wat geld!

Veel recepten gebruiken ook zwarte thee in hun Chai Latte’s, maar zelf laat ik dat meestal achterwege, om dat ik niet zo gek ben op zwarte thee (en het effect dat het op mij heeft). Mocht je hier wel graag gebruik van maken, maak voordat je aan dit recept begint wat zwarte thee die je goed lang laat trekken, zodat je echt een goed sterke thee krijgt.

Het makkelijkste vind ik het werken met een los theefilter. Hier gaan alle kruiden makkelijk in en blijven ze mooi bij elkaar. Mocht je dit echter niet hebben, dan kun je de kruiden ook direct bij de melk gooien en het achteraf even door een zeefje halen.

Dan is er nog de kwestie van de melk. Je kunt alle soorten melk gebruiken voor dit recept. Gewoon wat jij lekker vindt. Gewone volle melk van de koe, maar ook amandel- of rijstmelk. Zelf vind ik het ook lekker om vanille melk te gebruiken, dan laat ik het vanille extract wel weg.

Benodigdheden Chai Latte

voor 1 mok Chai Latte
1 mok melk

0.25 theelepel Nootmuskaat
0.25 theelepel Kardemonzaad
0.50 theelepel Gemberpoeder
0.50 theelepel Kaneel
4 peperkorrels
1 steranijs ster
1 drupje vanille extract
+ een theefilter

Optioneel: 1 eetlepel sterke zwarte thee
Vanille suiker, rietsuiker of honing.

Bereiding Chai Latte

  1. Zet een klein pannetje op en verwarm daarin je melk. Doe ondertussen al je kruiden in een theefilter. Zodra je melk zacht begint te pruttelen, doe je het theefilter in de melk.
  2. Draai het vuur laag en laat het ongeveer 5 minuutjes zo trekken. Hierna kun je je Chai Latte in een mok schenken.
  3. Even proeven en eventueel nog wat zoeter maken met wat suiker of honing.

Tot slot nog een tip. Vind je dit recept zo lekker dat je het vaker wilt maken? Maak dan voor de volgende keer een grote batch (keer 10 ofzo) van de kruiden en bewaar dit in een goed afsluitend potje. Zo hoef je de volgende keer alleen maar een schepje uit je potje te halen!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close