Zelf Pesto maken is super simpel

recept zelf pesto maken

Zelf pesto maken. Pesto is heerlijk en de allerlekkerste pesto maak je zelf. Dat klinkt misschien ingewikkeld en als veel werk, maar dat is het absoluut niet. In tegendeel zelfs, het is zo verschrikkelijk makkelijk om het zelf te maken, dat je je afvraagt waarom mensen het nog kopen.

Benodigdheden Pesto

1 plantje basilicum
100 gr pijnboompitjes
1 of 2 teentjes knoflook
60gr Parmezaanse kaas  (geraspt)
Sap van een kwart citroen
Extra-vierge olijfolie
Zout & peper

Bereiding Pesto

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan, totdat ze goudbruin zijn geworden.
  2. Plaats de pijnboompitjes samen met basilicum, knoflookteentjes,  citroensap en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine of blender. Mix het tot je een mooie, groene massa krijgt.
  3. Voeg langzaam beetje bij beetje olijfolie toe, totdat je pesto de gewenste smeuïgheid heeft bereikt. Ik kom meestal uit op twee eetlepels olijfolie.
  4. Eventueel kun je de pesto nog op smaak brengen met wat zout en peper, maar meestal is dat niet meer nodig.

Bij ons gaat de pesto vrijwel altijd direct op, maar mocht je hem nog even willen bewaren, dan kan dat prima. Gebruik hiervoor een goed afsluitbaar potje. Dek de pesto af met een dun laagje olie, dit gaat ook de verkleuring tegen. Je kan je pesto dan ongeveer 1 a 2 weken bewaren in je koelkast.

Wil je je pesto langer bewaren, dan kan je er ook voor kiezen om deze in te vriezen. Bijvoorbeeld in ijsblokvormpjes, zodat je makkelijk porties uit de vriezer kan halen.

Oh ja, wanneer je eenmaal zelf pesto maakt, en weet hoe lekker die is, laat je de supermarkt pesto voortaan heel ver links liggen! 🙂

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *