Zelf pompoenpitten roosteren

Deel met vrienden en familie

Zelf pompoenpitten roosteren is super makkelijk en leuk om te doen. Waarschijnlijk gooi je altijd je pitten weg wanneer je lekker gaat koken met pompoen, maar je kunt er dus ook een heerlijke snack mee maken!

Pompoenpitten roosteren

In de herfst ben ik gek op koken met pompoen, ik heb dan ook flink wat pompoenrecepten online staan. Vaak gooi ik de pitten gewoon weg, maar soms bewaar ik ze om ze te roosteren. Wist je dat pompoenpitten rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten zijn? Dat maakt deze snack zowel lekker, als gezond!

Welke pompoen kun je het beste gebruiken?

Je kunt alle soorten pompoen gebruiken om geroosterde pompoenzaadjes te maken. Tot nu toe ben ik in Nederland nog geen pompoen tegengekomen, waarvan je de zaadjes niet lekker kon roosteren.

Pompoenpitten roosteren in de airfyrer

Pompoenpitten roosteren in de airfyrer

Naast roosteren in de oven, kun je pompoenpitten ook heel goed roosteren in de airfryer. Dit is vaak sneller en de pitjes worden ook gelijkmatiger geroosterd. Ongeveer 8-10 minuten op 160 graden. Het mandje van de airfryer zorgt ervoor dat je de pompoenpitten makkelijk kunt omschudden.

Variaties

Naast het recept dat wij hieronder met je delen, kan je nog veel meer kruidencombinaties gebruiken voor je geroosterde pompoenpitten. Zelf vind ik chunky chat masala heerlijk, of bijvoorbeeld shoarmakruiden, kerrie, of pittige kaneel (kaneel en cayennepeper). Al dan niet met een beetje suiker, want pompoenpitten kunnen ook heel goed zoet gegeten worden. 

Geroosterde pompoenpitten bewaren

Oké, je hebt net zelf je pompoenpitten geroosterd. Grote kans dat je ze nu wilt bewaren. Dat gaat het beste in een luchtdichte bak of pot. Zorg er wel voor de pitten volledig afgekoeld zijn, anders zorgt de damp alsnog voor vocht en zit je binnen de kortste keren met zachte en vaak zelfs beschimmelde pompoenpitten.

Zelf pompoenpitten roosteren

Zelf pompoenpitten roosteren is super makkelijk en leuk om te doen. Waarschijnlijk gooi je altijd je pitten weg wanneer je lekker gaat koken met pompoen, maar je kunt er dus ook een heerlijke snack mee maken!
Porties 1 pot
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • pompoenpitten uit een hele pompoen
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 0.25 theelepel zout
  • 0.25 theelepel cayennepeper
  • 0.5 theelepel olijfolie

Instructies

  • Was de pompoenpitten en verwijder het zoveel mogelijk van het vruchtvlees en de draden. Laat goed uitlekken en wrijf daarna droog met een schone theedoek.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Meng de pompoenpitten met wat olie. Ze hoeven maar net een laagje te hebben en meng er vervolgens de kruiden doorheen.
    pompoenpitten, 0.5 theelepel knoflookpoeder, 0.5 theelepel paprikapoeder, 0.25 theelepel zout, 0.25 theelepel cayennepeper, 0.5 theelepel olijfolie
  • Verdeel de pompoenpitten over een bakplaat.
  • Rooster 15 minuten in de oven. Schep elke 5 minuten om. Proef om er zeker van te zijn dat je geroosterde pompoenpitten klaar zijn.
Auteur: Mariska
Gang: Snack
Keuken: Amerikaans, fusion
Trefwoord: Pompoen

Pin dit recept om zelf pompoenpitten roosteren!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

pompoenpitten roosteren

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close