Zelf pompoenpitten roosteren is super makkelijk en leuk om te doen. Waarschijnlijk gooi je altijd je pitten weg wanneer je lekker gaat koken met pompoen, maar je kunt er dus ook een heerlijke snack mee maken!
Pompoenpitten roosteren
In de herfst ben ik gek op koken met pompoen, ik heb dan ook flink wat pompoenrecepten online staan. Vaak gooi ik de pitten gewoon weg, maar soms bewaar ik ze om ze te roosteren. Wist je dat pompoenpitten rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten zijn? Dat maakt deze snack zowel lekker, als gezond!
Welke pompoen kun je het beste gebruiken?
Je kunt alle soorten pompoen gebruiken om geroosterde pompoenzaadjes te maken. Tot nu toe ben ik in Nederland nog geen pompoen tegengekomen, waarvan je de zaadjes niet lekker kon roosteren.
Pompoenpitten roosteren in de airfyrer
Naast roosteren in de oven, kun je pompoenpitten ook heel goed roosteren in de airfryer. Dit is vaak sneller en de pitjes worden ook gelijkmatiger geroosterd. Ongeveer 8-10 minuten op 160 graden. Het mandje van de airfryer zorgt ervoor dat je de pompoenpitten makkelijk kunt omschudden.
Variaties
Naast het recept dat wij hieronder met je delen, kan je nog veel meer kruidencombinaties gebruiken voor je geroosterde pompoenpitten. Zelf vind ik chunky chat masala heerlijk, of bijvoorbeeld shoarmakruiden, kerrie, of pittige kaneel (kaneel en cayennepeper). Al dan niet met een beetje suiker, want pompoenpitten kunnen ook heel goed zoet gegeten worden.
Geroosterde pompoenpitten bewaren
Oké, je hebt net zelf je pompoenpitten geroosterd. Grote kans dat je ze nu wilt bewaren. Dat gaat het beste in een luchtdichte bak of pot. Zorg er wel voor de pitten volledig afgekoeld zijn, anders zorgt de damp alsnog voor vocht en zit je binnen de kortste keren met zachte en vaak zelfs beschimmelde pompoenpitten.
Pin dit recept om zelf pompoenpitten roosteren!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.