Zelf Shoarmakruiden maken, dat klinkt misschien een beetje overbodig. Je kunt immers ook een kant en klare mix kopen of gewoon al gekruid vlees?
Zelf Shoarmakruiden maken
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vertrouw het vlees dat in de winkels ligt steeds minder. Zeker het gekruide vlees. Kijk je op de achterkant van de verpakking, dan blijkt er veel meer in te zitten dan naar mening nodig is. Ik ben al die nutteloze toevoegingen eigenlijk wel zat. Daarbij kun je zelf ook heel makkelijk kruiden maken. Eén keer maken en je bent weer een tijdje klaar.
Twee kruiden heb ik als optioneel neergezet: knoflookpoeder en chilipoeder. Chilipoeder omdat niet iedereen van erg pittig houdt. Hou je wel van spicy? Doe dit er dan zeker bij in de mix. Knoflookpoeder laat ik vaak weg, omdat ik zelf liever gebruik maak van verse knoflook op het moment dat ik het vlees ga bakken.
Hoe gebruik je Shoarmakruiden?
Meng ongeveer één flinke theelepel kruiden en wat olie per honderd gram vlees. Wat voor vlees? Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld kip of hamlappen. Of ga voor een magere optie, zoals kalkoen. Liever vega? Je kunt er ook heerlijk je tofu met kruiden. Op de foto combineerde ik kalkoenvlees met rucola, komkommer, rode ui en paprika met een pitabroodje en een kwark-knoflook-munt sausje. Maar je kunt natuurlijk ook goed combineren met bijvoorbeeld een wrap met hummus en gegrilde groenten.
Wij gebruiken onze shoarmakruiden bijvoorbeeld in: Shoarma Loempia, Koolhydraatarme shoarma salade en Shoarma quesadilla
Pin dit recept voor zelfgemaakte shoarmakruiden!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
oh ziet er super smakelijk uit ik ga je volgen je website ziet er heel goed uit!