Heerlijke zelfgemaakte chocoladetruffels

Zelfgemaakte chocolade truffels

Chocoladetruffels vind ik echt héééérlijk. Jij ook? Nog lekkerder vind ik ze als ik ze zelf heb gemaakt. Vandaag deel ik mijn recept met jullie, zodat jullie ook heerlijke chocoladetruffels kunnen maken!

Zelfgemaakte chocolade truffels

Sommige recepten maken gebruik van Brandy, Cointreau of andere alcoholhoudende dranken. Ik ben zelf voor een basisrecept gegaan zonder alcohol; zo blijft hij voor iedereen geschikt.

Benodigdheden Zelfgemaakte chocoladetruffels

200 gr pure chocolade
200 ml slagroom
2 eetlepels ongezouten roomboter
1 snufje zout

Om de chocoladetruffels in te rollen: 
Cacao
Gestampte muisjes
Poedersuiker
Kokosrasp
Fijn gehakte nootjes

Bereiding Zelfgemaakte chocoladetruffels

  1. Verwarm de slagroom in een steelpannetje. Sla of breek ondertussen de pure chocolade in kleine stukjes. Zodra er belletjes ontstaan in de slagroom haal je hem meteen van het vuur.
  2. Roer de boter, de stukjes chocolade en het snufje zout door je warme slagroom heen. Goed blijven roeren, totdat alles opgelost is. Giet het over in een schaaltje en plaats deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  3. Haal het chocolademengsel uit de koelkast, neem er een schepje uit en vorm die naar wens. Die kun je doen met bijvoorbeeld twee warme lepels, je handen of je drukt ze (zoals ik dat gedaan heb) in ijsvormpjes waar je eerst wat vershoudfolie in doet.
  4. Rol de chocolade truffels vervolgens door de door jou gekozen toppings. Ik vond de combinatie met gestampte muisjes erg verrassend!

Eet smakelijk! Deze chocoladetruffels zijn natuurlijk ook super leuk om cadeau te geven met de kerst!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *