Zelfgemaakte zoete puddingbroodjes

Deel met vrienden en familie

Recept zelf gemaakte pudding broodjes
Zelfgemaakte zoete puddingbroodjes doen het altijd goed! Lekker zoet en romig, een real treat.

Waarom zou je puddingbroodjes zelf maken, in plaats van ze gewoon makkelijk in de supermarkt of bij de bakker te kopen? Tja, moeilijk om dit uit te leggen, zonder dat je deze puddingbroodjes geproefd hebt. Het is gewoon veel lekkerder! Zoals met wel meer dingen die je zelf maakt :).

Normaal gesproken worden er normale witte puntjes gebruikt, maar zelf vind ik het veel lekkerder om melk broodjes te gebruiken. Naast dat ze er lekker uit zien, hebben ze net even wat meer smaak dan normale puntjes. Doordat ze wat kleiner zijn, zijn ze ook wat handzamer en makkelijker te eten dan de normale puntjes. Maar ook op normale puntjes zal de pudding je heerlijk smaken!

Recept zelf gemaakte puddingbroodjes

Benodigdheden zelfgemaakte zoete puddingbroodjes

voor 10 puddingbroodjes
4 eierdooiers
150 gr suiker
1 vanillepeul
500 ml melk

10 melkbroodjes (of gewone puntjes)
poedersuiker

Bereiding zelfgemaakte zoete puddingbroodjes

  1. Laten we beginnen met het maken van de heerlijke pudding voor de puddingbroodjes. Schraap de zaadjes uit de vanillepeul en plaats deze samen met de melk in een pannetje. Ik voeg meestal ook de uitgeschraapte peulen nog toe, voor extra vanille smaak. Breng het geheel aan de kook en haal het volgens meteen weer van het vuur. Mocht je de peul er ook bij gedaan hebben, dan is nu het moment om die er weer uit te vissen!
  2. Klop ondertussen de eierdooiers goed door de suiker in een ruime kom. Schep een beetje warme melk bij de eieren (let op! niet andersom, want dan maak je een roerei in plaats van pudding!) en roer goed door. Herhaal dit, totdat alle melk bij de eieren zit.
  3. Giet nu alles weer terug in je pannetje en breng het geheel aan de kook. Laat het nu 2 à 3 minuten bubbelen, totdat het lekker dik is geworden. Laat de pudding goed afkoelen, voordat je verder gaat met de volgende stap. Heb je haast? Smeer het dan uit over een plaat en plaats deze in de koelkast.
  4. Snijd de melkbroodjes in en spuit ze vol met pudding. Bestrooi ze met wat poedersuiker, voor de echte puddingbroodjes look!

Eet smakelijk! Dit is toch veel lekkerder dan puddingbroodjes uit de supermarkt?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close