Zo maak je crispy chicken skin als een eindbaas

Deel met vrienden en familie

Crispy chicken skin maken
Crispy chicken skin, wie is daar nou niet gek op? Knapperig, ziltig en verslavend lekker. Misschien wel het lekkerste stukje van de hele kip.

Kijkend naar Masterchef Australia zag ik dat een kandidaat weer eens aan de slag ging met cripsy chicken skin. Altijd een goede zet, want de juryleden zijn daar echt gek op. Net als crispy pork crackling trouwens. Dit inspireerde mij om zelf ook weer eens aan de slag te gaan met het lekkerste deel van de kip: het vel.

Er zijn verschillende manieren op dit te maken, maar ik vind het in de oven het makkelijkste gaan. Minder kans op verkleuring en omdat je het kunt klemmen krult het vel niet helemaal op.

Ingrediënten crispy chicken skin

kippenvel (van bijvoorbeeld een hele kip)
zout
kruiden naar smaak

Overige benodigdheden: 2 bakplaten en 2 stukken bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed één bakplaat met bakpapier.
  2. Verwijder het vel van de kip. Snijd met een scherp mesje grote hompen vet weg. Kleinere kun je laten zitten, het zorgt voor wat structuur en zogenaamde pockets, maar je kunt deze ook weg halen.
  3. Spreid het kippenvel uit over de met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Kruid goed met zout en met kruiden naar keuze. Paprika- en knoflookpoeder doen het bijvoorbeeld erg goed, maar ook alleen zout is lekker.
  5. Plaats het tweede stuk bakpapier op het vel en leg daar bovenop de tweede bakplaat. Het vel zit nu tussen twee bakplaten geklemd.
  6. Plaats in de oven gedurende 15 tot 20 minuten, na die tijd moet je crispy chicken skin goudbruin en knapperig zijn. Pas op dat het niet te donker kleurt, dat kan het bitter maken.

En, ga jij dit eens proberen?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close