Gezonde Oranje zoete aardappel frietjes

Zoete aardappel frietjes

Zoete aardappel frietjes. Zoete aardappel is een uitstekend gezonder alternatief voor normale friet. Een zoete aardappel bevat een hoop gezonde voedingsstoffen, die een normale aardappel niet heeft.

Zondag speelt Nederland tegen Mexico voor een plaats in de kwartfinale! Zondag is voor velen ‘frietdag’ en wat is toepasselijker dan oranje frietjes? En natuurlijk zijn ze ook na het WK heerlijk!

Gelukkig zijn de zoete aardappels tegenwoordig ook eenvoudig te koop. Bijna iedere supermarkt heeft ze gewoon voor je liggen.

Ingrediënten zoete aardappel frietjes
Zoete aardappelen
1 theelepel komijn poeder
1 theelepel ui-poeder (optioneel)
Olie (olijf-, kokos- of pinda-)
Zout

Ik gebruik meestal één grote zoete aardappel per persoon.

Bereiding zoete aardappel frietjes

  1. Warm te oven voor op 200 graden Celsius en was je aardappelen goed. Ik vind het zelf het lekkerste om de schil er op te laten.
  2. Snijd de aardappels in plakken en vervolgens in frietjes.
  3. Meng een flinke scheut olie met komijn en ui-poeder en haal hier de frietjes door, totdat ze goed bedekt zijn. Verdeel de oranje frietjes op een ovenplaat en plaats deze in het midden van de oven.
  4. Bak je frietjes in 20 a 30 minuten, tot ze oranje/goud/bruin zijn.

Lekker met wat verse guacamole, dat is meteen een mooie knipoog naar onze tegenstander Mexico 😉

Variatie tips

  • Voeg wat knoflook toe aan je olie waar je de zoete aardappel mee kruidt.
  • Vervang de komijn door paprikapoeder.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *