Zoet brood maken van IJS!!

Zoet brood maken van IJS
Zoet brood maken van IJS!! Ja, je leest het goed en nee, het is echt geen grapje. Dit grappige broodje maak je ook nog eens met slechts 2 ingrediënten!

Het resultaat is een lekker lichtzoet, cake-achtig brood. Mij doet het persoonlijk het meest denken aan een scone. Lekker met nog wat extra ijs en fruit. Het zoete brood wordt het lekkerste als je een volromig ijssoort uitkiest van een wat beter merk, anders kan hij wat droog uitvallen.

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Matt Preston, onder andere vast jurylid van Masterchef Australia!! Toen ik zijn recept las voor het maken van brood met ijs moest ik dit natuurlijk zelf ook gaan proberen. Ik gebruik stracciatella ijs, want wat kan het recept nog beter maken dan het al is? Stukjes chocolade natuurlijk :D!

Benodigdheden Zoet brood maken van IJS

Voor één zoet brood van ijs
500 ml gesmolten stracciatella roomijs
225 gr zelfrijzend bakmeel

Bereiding Zoet brood maken van IJS

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem goed in.
  2. Meng het gesmolten stracciatella ijs met het zelfrijzend bakmeel. Je houdt een ietwat klonterig en plakkerig deeg over, maar dat geeft niet, dit hoort zo!
  3. Verdeel je deegmengsel in de cakevorm en bak in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar. Dit kun je testen door een houten prikker in het brood te steken; deze moet er schoon uit komen.

Eet smakelijk! En vergeet er niet wat extra ijs, fruit en misschien wel slagroom bij te doen!

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *