Oranje cupcakes met sinaasappel

Deel met vrienden en familie

Oranje cupcakes met sinaasappel zijn echte zonnetjes in huis. De vers geraspte sinaasappelschil in het beslag geven deze prachtige Oranje cupcakes een zoete, aromatische sinaasappelsmaak om vrolijk van te worden. De cupcakes zelf zijn niet zo zoet, daar zorgt de heerlijke, vrolijk gekleurde, zoete frosting namelijk al voor.

Cupcakes met sinaasappel

Citrusvruchten zijn favoriet hier in de keuken, zowel om mee te koken, als mee bakken. Ze geven zoveel smaak en ik word zelf altijd vrolijk van de geur. Dit beslag is in een mum van tijd klaar. Je hebt slechts twee kommen nodig en je kunt alles gewoon door elkaar roeren met een lepel of spatel. Geen gedoe met machines afwassen dus.

Oranje cupcakes met sinaasappel 1

Oranje cupcakes voor Koningsdag…

Of Bevrijdingsdag, of elke andere dag dat je zin hebt in oranje! Deze cupcakes zijn natuurlijk ontzettend feestelijk. Voor de frosting kun je alle soorten botercrème gebruiken die je zelf lekker vindt. Ik ben gegaan voor Russische botercrème, op basis van gecondenseerde melk. Dit is niet alleen super lekker, het geeft ook een hele mooie, soepele en gladde botercrème, waar je heel mooi mee kunt decoreren. Ik ben zelf geen held in decoreren met botercrème, maar met deze botercrème en de hulp van het juiste spuitmondje kon zelfs ik dit!

Liever iets minder zoets? Mascarpone room is in dat geval ook een heel goede keuze.

Oranje koningsdag cupcakes

Oranje cupcakes met sinaasappel

Oranje cupcakes met sinaasappel zijn echte zonnetjes in huis. De vers geraspte sinaasappelschil in het beslag geven deze prachtige Oranje cupcakes een zoete, aromatische sinaasappelsmaak om vrolijk van te worden. De cupcakes zelf zijn niet zo zoet, daar zorgt de heerlijke, vrolijk gekleurde, zoete frosting namelijk al voor.
Porties 12 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • Fijne rasp

Ingrediënten

  • 130 gr suiker
  • 2 eieren
  • 60 ml olie
  • 60 ml melk
  • 1 theelepel vanillepasta
  • 175 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 2 sinaasappels

Voor de frosting

  • 1 portie botercrème (ik ga voor Russische)
  • oranje kleurstof
  • 1 theelepel sinaasappelbloesem extract (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165 graden (hete lucht) of 175 (boven en onderwarmte) Celsius. Bekleed een cupcake tray met papiertjes.
  • Roer de eieren met de suiker goed los. Dit kan gewoon met een vork, het hoeft niet helemaal luchtig te worden.
    130 gr suiker, 2 eieren
  • Voeg de olie, melk en vanillepasta toe en roer door.
    60 ml olie, 60 ml melk, 1 theelepel vanillepasta
  • Rasp met een fijne rasp de schillen van de sinaasappels.
    2 sinaasappels
  • Meng alle droge ingrediënten in een (andere) grote kom door elkaar, dit zijn de bloem, bakpoeder, zout en de rasp van de twee sinaasappels.
    175 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder, 0.5 theelepel zout
  • Voeg de natte mix met eieren toe aan je droge mix en roer goed door, tot je geen droge delen meer zit. Het hoeft niet helemaal glad te zijn. Niet te lang roeren of mixen want dan wordt je cupcake taai.
  • Verdeel het beslag in de cupcake papiertjes en bak in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Een prikker die je er in steekt moet er schoon uitkomen.
  • Laat de cupcakes goed afkoelen, voordat je ze versiert met frosting.
  • Maak je frostings naar keuze, ik kies voor Russische, want deze is heel erg soepel en dus makkelijk mee te decoreren. Kleur de frosting met oranje kleurstof en breng eventueel op smaak met sinaasappel-bloesem extract!
    1 portie botercrème, oranje kleurstof, 1 theelepel sinaasappelbloesem extract
Auteur: Mariska
Gang: taartje, Zoetigheid
Keuken: Westers
Trefwoord: koningsdag, oranje

Pin deze Oranje cupcakes met sinaasappel!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Oranje cupcakes met sinaasappel 1

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close